IMAGINI cu evacuarea de la Azovstal. Luptătorii răniți, purtați pe tărgi de camarazi

IMAGINI cu evacuarea de la Azovstal. Luptătorii răniți, purtați pe tărgi de camarazi
| Foto: captura video

Peste 260 de combatanții ucraineni, dintre care 53 răniți au fost evacuați luni din oţelăria Azovstal din Mariupol.

Luptătorii ucraineni care au apărat timp de peste 2 luni combinatul Azovstal din Mariupol s-au predat forțelor proruse. Pe filmările care surprind momentul evacuării se vede cum combatanții care pot umbla își cară camarazii grav răniți pe tărgi. Înainte de a fi urcați în autobuze, aceștia sunt percheziționați și dezarmați.  

Ministrul adjunct ucrainean al apărării Hanna Malar a precizat că 53 de răniţi grav au fost evacuaţi spre Novoazovsk pentru asistenţă medicală.

Agenția Nexta a postat pe Twitter un videoclip, cu descrirea "plecarea militarilor ucrainei din Azovstal. Eroi", în care, într-o filmare de sus, se vede o coloană de combatanți cărând mai multe tărgi.

Într-o altă filmare, luptătorii ucraineni sunt preluați de soldați și percheziționați.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a afirmat marți că luptătorii ucraineni de la uzina Azovstal care s-au predat vor fi trataţi ''conform normelor internaţionale'', adăugând că preşedintele rus Vladimir Putin a garantat acest lucru, potrivit Reuters.

Pe de altă parte, preşedintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat într-o sesiune în plen marţi că "aceşti criminali de război capturaţi nu pot fi daţi la schimb, ci trebuie judecaţi", transmite Interfax.

"Criminalii nazişti nu ar trebui să facă obiectul unui schimb de prizonieri. Ţara noastră îi tratează uman pe cei care s-au predat sau au fost luaţi prizonieri. Dar în ceea ce îi priveşte pe nazişti, poziţia noastră aici trebuie să rămână neschimbată: aceştia sunt criminali de război şi trebuie să facem totul pentru a-i aduce în faţa justiţiei", a scris Volodin pe contul său Telegram.

Comenteaza