Foto IMAGINI la Marea Neagră cu turiști care fug disperați, sub tirul rachetelor / 124 de răniți şi 3 morți, inclusiv 2 minori

IMAGINI la Marea Neagră cu turiști care fug disperați, sub tirul rachetelor / 124 de răniți şi 3 morți, inclusiv 2 minori
captura video - https://x.com/NOELreports
IMAGINI la Marea Neagră cu turiști care fug disperați, sub tirul rachetelor / 3 morți, inclusiv 2 minori și 124 de răniți
IMAGINI la Marea Neagră cu turiști care fug disperați, sub tirul rachetelor / 3 morți, inclusiv 2 minori și 124 de răniți

Pe rețelele sociale au fost publicate imagini, surprinse de camere de supraveghere, care prezintă momentul în care submuniții, provenite cel mai probabil de la o rachetă ATACMS, cad peste o plajă la Marea Neagră, în peninsula Crimeea.

Pe imaginile filmate la o plajă din peninsula anexată Crimeea se observă cum cade muniție și explodează printre civilii aflați pe litoral. Aceștia aleargă cu disperare să se adăpostească în momentul în care realizează ce se întâmplă. 

Rușii susțin că ucrainenii ar fi atacat baza militară din Crimeea cu 5 rachete ATACMS, din care 4 au fost interceptate, dar a cincea a deviat de la cursul sau şi a explodat pe coasta peninsulei, omorând trei civili - printre care două fetiţe de 2 şi, respectiv, 9 ani - şi rănind alţi 124, conform celui mai recent bilanţ al autorităţilor medicale.

De fapt Ministerul Apărării al Rusiei a acuzat Statele Unite că sunt primele responsabile pentru atacul cu rachete de duminică împotriva Sevastopolului în peninsula anexată Crimeea, în care au murit trei civili - inclusiv doi minori -, pentru că au furnizat Kievului rachetele ATACMS cu care a fost întreprins atacul.

Ministerul Apărării rus a informat că forţele ucrainene au lansat asupra Sevastopolului - baza principală a Flotei ruse de la Marea Neagră - cinci rachete ATACMS, de fabricaţie americană, echipate cu focoase cu dispersie.

Această plajă este la doar 5 km de Baza Aeriană Militară Belbek, folosită activ de Rusia. Autoritățile ruse au raportat că 4 persoane au fost ucise și 153 au fost rănite, deși nu se poate concluziona din aceste imagini, a transmis NOELreports, pe platforma X. Sevastopolul se află la aproximativ 400 km distanță de litoralul românesc al Mării Negre.  

Comenteaza