Imagini de coșmar după atacul rusesc de la mall-ul din Ucraina. Zelenski: "Am cerut SUA să recunoască Rusia ca stat ce sponsorizează terorismul"

Imagini de coșmar după atacul rusesc de la mall-ul din Ucraina. Zelenski: "Am cerut SUA să recunoască Rusia ca stat ce sponsorizează terorismul"

Atacul rusesc cu rachete asupra centrului comercial din Kremenciuk a ucis cel puțin 18 persoane, potrivit celui mai recent bilanț al autorităților din Kremenciug.

”Optspreze morţi... (Transmit) condoleanţele mele sincere familiilor şi rudelor. Salvatori continuă să acţioneze”, a anunţat marţi şeful interimar al administraţiei regionale Poltava, Dmitri Lunin, referindu-se la bombardamentul de la Kremenciug, un oraş situat la 330 kilometri sud-est de Kiev şi la peste 200 de kilometri de front.

Un bilanţ precedent al serviciilor de salvare anunţa, în noaptea de luni spre marţi, 16 morţi şi 59 de răniţi - dintre care 25 spitalizaţi.

Acesta este ”unul dintre cele mai sfruntate acte teroriste din istoria europeană”, a denunţat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

'În această dimineaţă, am cerut SUA să recunoască Rusia ca stat ce sponsorizează terorismul. O rezoluţie aferentă ar trebui să fie aprobată de Comitetul Senatului SUA, iar o decizia legală în acest sens ar putea fi adoptată de Departamentul de Stat', a explicat preşedintele ucrainean într-un mesaj video adresat populaţiei.

Înainte de alerta aeriană, în centrul comercial din Kremenciug 'se aflau în jur de 1.000 de persoane', a spus președintele ucrainean. 

Imagini cu dezastrul de la centrul comercial au fost postate pe Twitter de agenția Nexta.

Imagini de coșmar după atacul rusesc de la centrul comercial din Ucraina. Zelenski: "Am cerut SUA să recunoască Rusia ca stat ce sponsorizează te

Comenteaza