Breaking news Video Imagini uluitoare în plină campanie electorală la Turda. Un membru al PSD aruncă cu bani către cetățeni / Primele reacții

Imagini uluitoare în plină campanie electorală la Turda. Un membru al PSD aruncă cu bani către cetățeni / Primele reacții
| Foto: captură video

Din imaginile video obținute de pe o cameră de supraveghere din zonă se observă cum bărbatul, un „reprezentat al PSD”, începe să împartă bancnote mai multor oameni strânși în jurul său, iar la un moment dat chiar aruncă cu banii în aer spre bucuria mulțimii.

Potrivit imaginilor, un bărbat pare că are mai multe bancnote în mână pe care le numără, moment în care tot mai mulți oameni din zonă se apropie de acesta. Apoi se vede cum unii oameni se îndepărtează din jurul bărbatului cu câte o bancnotă în mână, până la momentul în care bărbatul aruncă banii în aer, iar „doritorii” se aruncă pe jos să-i strângă.

Evenimentul a fost sesizat de către un turdean care a depus plângere la Poliția Locală joi, 30 mai 2024.

Azi, data de mai sus (30.05.2024 - n.red.), am fost sesizați de către ... din municipiul Turda, str. ... nr. ..., despre faptul că la data de 29.05.2024 în jurul orel 21:00 reprezentanții partidului PSD au tulburat ordinea publică provocând gălăgie și îngrămădindu-se până la călcarea în picioare a acestora, în timp ce aruncau cu bani (bancnonte) asupra mulțimii adunate în fața porții sale, solicitând identificarea acestora și tragerea lor la răspundere. (...).

Întrucât din conținutul sesizării și în urma vizionării înregistrărilor de pe camerele de supraveghere reiese faptul că în speță este vorba de săvârșirea infracțiunii de corupere a alegătorilor, faptă prevăzută și pedepsită de art. 386 din Legea nr. 286/2009.

În acest sens dispun destinarea competenței efectuării cercetărilor către Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda în vederea efectuării cercetărilor”, se arată în procesul verbal al Poliției Locale Turda.

Dosarul a fost înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda și a primit numărul 1481/2024.

Primarul din Turda: „Este strigător la cer”

Edilul municipiului Turda, Cristian Matei, a transmis, pentru ZIUA de CLUJ, că nu se aștepta vreodată la o asemenea scenă.

„Astăzi am primit un raport din partea Poliției Locale în care se spunea că a fost adresată o plângere de către un cetățean al municipiului Turda în legătură cu aruncarea de banconte din partea unui membru PSD către mai mulți oameni. În același timp mi s-a explicat că Poliția Locală nu are competența acestui gest așa că plângerea a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Turda. Există plângere la parchet și număr de înregistrare.

Eu am fost foarte intrigat de acest fapt. Așa ceva nu se face. Este strigător la cer ce s-a întâmplat. Nu cred că s-a mai întâmplat undeva în România așa ceva. Am încercat să aflu mai multe detalii de la persoane care erau trecute în plângere ca martori. Eu încă nu am văzut imaginile, dar cam asta am înțeles că s-a întâmplat: s-au strâns mulți cetățeni în jurul lor și s-au aruncat cu bani”, a declarat, pentru ZIUA de CLUJ, Cristian Matei.

„Există legea electorală care incriminează astfel de fapte. Nici nu m-am gândit că cineva ar putea proceda în modul acesta vreodată”, a concluzionat Matei.

Președintele PSD Turda: „Mă dezic total de așa ceva. Cine e așa tâmpit să facă asta?!”

Candidatul PSD la primăria Turda, Răzvan Ciortea, care este și președintele social-democraților turdeni, a spus, pentru ZIUA de CLUJ, că nu știe cine ar fi putut face așa ceva și crede că este o făcătură.

„Cine de la PSD ar fi aruncat cu bani?! Asta este făcătură. Cine e așa tâmpit să facă așa ceva?! Mă dezic total de așa ceva. Cu siguranță acel domn nu este membru PSD. Sunt făcături. Habar nu am ce s-a întâmplat. Sunt niște tâmpenii. Cineva cred că vrea să facă rău cu orice preț. În campania asta s-a ajuns la niște chestii mai urâte decât au fost vreodată. Cu siguranță voi face o anchetă în internă. E jenant să faci în secolul 21 așa ceva. Sunt mâhnit de-a dreptul”, a afirmat fostul subprefect al Clujului.

Comenteaza