Îmbulzeală de M-uri: CTP suplimentează cursele în Floreşti. Vezi orarul curselor

Îmbulzeală de M-uri: CTP suplimentează cursele în Floreşti. Vezi orarul curselor
Numărul de autobuze ale Companiei de Transport Public care circulă în Floreşti va fi suplimentat.

După ce compania Fany a anunţat că se retrage din zona metropolitană a Clujului, Compania de Transport Public s-a pregătit să ia măsuri. Din februarie şi până marţi, CTP şi Fany au circulat simultan în comuna Floreşti, Baciu şi Chinteni.

Prima măsură anunţată de compania de transport public este suplimentarea numărului de autobuze.

Directorul CTP, Liviu Neag, se afla marţi dimineaţa în Floreşti. "Am venit să vedem cum stau lucrurile. Vom suplimenta numărul de autobuze, pentru ca oamenii să nu aibă nicio problemă. Vom trimite în Floreşti de miercuri inclusiv autobuze articulate, de capacitate mare", a declarat Neag, pentru ZIUA de CLUJ.

5

linii CTP circulă prin Floreşti: M21 (Cluj- Floreşti, Cetatea Fetei), M22 (Cluj - Floreşti, Terra), M23 (Cluj - Floreşti - Luna de Sus), M24 (Cluj - Floreşti, de-a lungul străzii principale) şi M25 (Cluj - Floreşti, Tăuţi).

Călătorii din Floreşti beneficiază de un bonus (gratuitate pe o linie la alegere, în interiorul municipiului Cluj-Napoca). CTP a amplasat patru case de bilete şi abonamente pentru liniile din Floreşti, în zonele Cetatea Fetei, Primăria Floreşti, Oncos şi cartierul Mănăştur (str. Bucium), iar puncte de distribuţie a biletelor există pe străzile Florilor, nr. 190, Eroilor, nr. 286, Sub Cetate, nr. 23 F, Şesu de Sus, nr. 30, M. Kogălniceanu, nr. 6, Cetăţii, nr. 48, Cetăţii, nr. 504, Principală, nr.44 A (Luna de Sus).

Neag i-a asigurat pe clujeni că transportul din municipiu nu va fi afectat de suplimentarea numărului de autobuze în Floreşti. "Nu vom avea probleme în Cluj. Avem capacităţi suficiente, în municipiu rămâne numărul de autobuze cunoscut", a spus directorul CTP.

Compania publică a rămas singură pe întreaga zonă metropolitană. Operează curse spre 19 localităţi din apropierea municipiului Cluj-Napoca.

Luni, reprezentanţii Fany au anunţat, printr-un comunicat de presă, că se retrag din zona metropolitană începând din data de 11 iunie şi că vor returna banii pe abonamente.

„Având în vedere sentinţa pronunţată de Tribunalul Cluj, la data de 6 iunie, compania Fany nu va mai opera pe traseele judeţene către Floreşti, Baciu şi Chinteni. Înţelegem astfel să ne supunem prompt deciziei instanţei", au afirmat reprezentanţii companiei Fany, care aveau 12 trasee în interiorul zonei metropolitane. Posesorii de abonamente au fost invitaţi să îşi recupereze banii în zilele de 11, 12 şi 13 iunie, între orele 10:00 şi 19:00, în incinta pieţei Floreşti, strada Eroilor nr. 56 sau la casieria Fany din Autogara Fany, din Cluj-Napoca.

Etichete
Comenteaza