Foto În loc de amenzi, jandarmii montani din Arieșeni, împart măști de protecție

În loc de amenzi, jandarmii montani din Arieșeni, împart măști de protecție

Jandarmii montani din Arieșeni au distribuit măști de protecție respiratorie turiștilor care se aflau cu miile pe pârtiile de schi. În loc să aplice amenzi, le-au oferit măşti celor care încălcau normele antiepidemice prevăzute de lege.

În timp ce măsurile antiepidemice din Europa sunt tot mai aspre, cu graniţe închise şi cu carantinarea inclusiv a celor care prezintă un test COVID negativ, cu amenzi de mii de lire pentru cei care nu respectă carantinarea sau chiar pedepse cu închisoarea, jandarmii din Arieşeni s-au transformat în binefăcători şi au uitat de faptul că trebuie să îi prootejeze pe cei care respectă legea de cei care nu o fac. Astfel că în loc să împartă amenzi s-au pus pe împărţit măşti şi avertismente verbale. 

În loc de amenzi, jandarmii montani din Arieșeni, împart măști de protecție

Aproape 2000 de turiști au fost prezenți pe pârtia de la Arieșeni, la sfârșitul săptămânii trecute. Turiştii din staţiunea Arieşeni au primit măşti de protecţie de la jandarmii montani. Ei au primit și recomandarea ca aceasta să fie purtată permanent astfel încât să le acopere nasul şi gura.

„Din cei aproape 2000 de turiști din câți au fost prezenți în stațiunea Arieșeni din județul Alba, au fost legitimați aproape un sfert și s-au aplicat 52 de avertismente scrise la Legea 55/2020 și alte 50 de persoane au fost avertizate verbal.

Pentru a evita creșterea numărului de infectări și a îmbolnăvirilor, facem apel la cetățeni să respecte cu strictețe prevederile legale incidente și să semnaleze cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară fie direct echipajelor de jandarmerie, fie prin apel la TelVerde 0800 800 165”, au declarat reprezentanții Postului de jandarmi montani Arieșeni, citați de alba24.ro.

Întrebarea e că dacă omul de rând care ar fi vrut să se protejeze chiar şi la destindere ar fi anunţat cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară echipajelor de jandarmerie, cu ce s-ar fi ales cei care le încalcă? Probabil cu o mască în plus. 

Comenteaza