În mansarda mistuită duminică de flăcări în centrul Clujului locuieşte cunoscuta artistă Magda Puskas FOTO / VIDEO

În mansarda mistuită duminică de flăcări în centrul Clujului locuieşte cunoscuta artistă Magda Puskas FOTO / VIDEO
În locuinţa care a luat foc duminică seara pe strada Tipografiei locuieşte cunoscuta artistă Magda Puskas. Astăzi aceasta, împreună cu artistul folk Emeric Imre şi cu toboşarul din trupa acestuia, Sorin Zamfir, curăţau mansarda care a fost mistuită de flăcări.

Magda Puskas locuia într-o încăpere care a fost puternic afectată de flăcări. Camera din apropiere însă a fost distrusă în totalitate. Luni, Puskas, Imre, Zamfir şi proprietarul casei, avocatul Ioan Florian, curăţau mansarda mistuită de flăcări. "Am venit să ajutăm, suntem prieteni vechi. În camera asta care a fost distrusă de flăcări au dormit mulţi folkişti mari", i-a spus Imre reporterului ziuadecj.ro în timp ce curăţa un colţ al încăperii cel mai puternic afectate de flăcări. Acum întreaga mansardă, dar şi mare parte din nivelul inferior, vor trebui refăcute. "Mansarda e distrusă, aici la acest nivel (cel inferior-n.red.) trebuie să refacem tavanul, zugrăveala şi podeaua, pentru că e îmbibată cu apă", a spus proprietarul casei. Cea mai probabilă cauză a incendiului este un scurtcircuit la consola principală, spune acesta. Informaţia a fost confirmată şi de purtătorul de cuvânt al ISU, Andrei Biriş. "Cauza a fost o siguranţă necalibrată de la panoul central al casei", a spus el.

Magda Puskas este o cunoscută cântăreaţă de folk. S-a născut în Reghin, în 14 ianuarie 1961, şi a debutat încă din liceu, unde a format grupul de folk Artemis. Este una dintre persoanele creditate pentru revigorarea folkului, românesc, după anul 2.000. A produs mai multe emisiuni de profil la Orizont TV Baia Mare şi ulterior la One TV Transilvania.

Amintim, casa a fost cuprinsă ieri după-masă de flăcări, în jurul orei 19. Pompierii, care au intervenit cu nu mai puţin de trei autospeciale, au părăsit locul incidentului doar aproape de ora 22.

 

Comenteaza