Înalta Curte a decis: Uioreanu Jr., condamnat la închisoare

Înalta Curte a decis: Uioreanu Jr., condamnat la închisoare
Alexandru Uioreanu, fiul preşedintelui suspendat al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj, şi-a aflat sentinţa. Instanţa supremă a stabilit pedeapsa pentru Uioreanu Jr., acuzat de trafic de droguri.

Tânărul este suspectat că ar fi vândut haşiş unor elevi. Iniţial, Tribunalul Cluj l-a condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, însă Curtea de Apel i-a dat o pedeapsă mai uşoară, de un an şi şase luni de închisoare cu suspendare. Decizia a fost atacată atât de procurorii Direcţiei Generale Anticorupţie, cât şi de către inculpat, astfel că dosarul a ajuns la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ).

Probleme cu legea are şi tatăl lui Alexandru, Horea Uioreanu, care este arestat preventiv pentru fapte de corupţie.

UPDATE: Magistraţii ICCJ l-au condamnat pe Alexandru Uioreanu la opt luni de închisoare cu suspendare. Acesta va trebui să se prezinte în faţa organelor de cercetare ori de câte ori este cerut acest lucru. De asemenea, Uioreanu Jr. va trebui să înştiinţeze autorităţile în cazul în care îşi schimbă domiciliul.

Fiul preşedintelui CJ a fost arestat în 20 decembrie 2012, şi a petrecut mai mult de o lună după gratii, fiind eliberat, provizoriu, în 29 ianuarie 2013, în urma unei decizii a Curţii de Apel Cluj. Potrivit rechizitoriului prin care a fost trimis în judecată la Tribunalul Cluj, Alexandru Uioreanu ar fi vândut, în decursul mai multor luni, droguri în valoare de 6.500 de lei, cantitatea de cannabis vândută şi consumată de acesta totalizând 130 de grame.

Tânărul de 17 ani a ajuns, din nou, după gratii, din data de 26 iulie 2013, după ce ICCJ i-a respins recursul făcut împotriva deciziei Curţii de Apel Cluj de a-i revoca măsura interzicerii de a părăsi localitatea cu cea a arestului preventiv. Uioreanu Jr. a ajuns înapoi în arest din cauza unui incident petrecut în noaptea de 9 spre 10 aprilie 2013, când a fost surprins de poliţişti în compania lui Adrian Ciprian Tition, unul dintre coinculpaţii din dosar.

Oamenii legii au anunţat procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care au sesizat instanţa, solicitând revocarea eliberării tânărului, pe motiv că şi-a încălcat obligaţia stabilită de judecător, respectiv aceea de a nu lua legătura cu ceilalţi inculpaţi.

Uioreanu Jr. a fost condamnat în 27 martie, de Tribunalul Cluj, la doi ani şi şase luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere, pentru trafic de droguri. Sentinţa a fost atacată cu apel atât de către inculpat, cât şi de către procurorii DIICOT. Curtea de Apel l-a condamnat la un an şi şase luni de închisoare. Decizia a fost atacată cu recurs la ICCJ.

 

 

Comenteaza