“Inamicii” toxici din murături

“Inamicii” toxici din murături
Putem avea parte de legumele pline de savoare şi de vitamine ale verii şi începutului de toamnă şi în timpul anotimpului rece.
Totuşi, dacă nu suntem atenţi la câteva detalii în prepararea lor, delicioasele gogonele, castraveciorii sau gogoşarii din borcanele înşirate în cămară fie nu se conservă cum ne aşteptăm, fie se transformă în inamici ai sănătăţii. “În mod natural, murăturile se pun numai în saramură. Eu, personal, numai asta folosesc. Trebuie să căutăm sare de salină, fără iod. Nu este o substanţă nocivă, chiar dimpotrivă, însă în acest caz deteriorează proprietăţile de conservare”, a precizat Gheorghe Eisikovits, specialist clujean în alimentaţie dietetică şi hrană vie. Cum sarea nu este recomandată hipertensivilor, se poate alege şi soluţia conservării în oţet, “de mere sau miere, şi nu de vin sau lemn”. Specialistul mai recomandă să evităm conservanţii chimici pentru murături şi “în nici un caz să nu se folosească zahăr”.
Comenteaza