Încă o problemă în Floreşti: o stradă, modernizată la cota de avarie. "E sub orice critică", spun locuitorii FOTO

Încă o problemă în Floreşti: o stradă, modernizată la cota de avarie.
După construcţiile haotice, infrastructura proastă şi subdimensionată sau canalizarea înfundată, clujenii care locuiesc în Floreşti mai au o problemă: infrastructura unei străzi este executată atât de prost încât riveranii spun că vor avea probleme cu ea ani de zile de acum încolo.

Rareş Grădinar locuieşte pe strada Ioachim Olteanu. El spune că strada a început să fie excavată în luna noiembrie. „Nu ştim exact cât durează. Erau zvonuri că se termină în iunie, dar nu e gata nici pe jumătate. Nu putem intra în casele noastre decât cu cizme de cauciuc şi cu excavatoare", spune el.


Strada are o lungime de 250 de metri. "N-au ajuns nici la o treime din lucrări. Trebuie să schimbe conducta de apă, să introducă ţeava de canalizare. Au început cu conducta de apă pluvială şi spun că nu mai pot continua cu canalizarea, pentru că panta e de 5 metri pe o lungime de 100 de metri. Muncitorii spun că sunt în pericol. Firma care lucrează nu are oameni de calitate", spune el.

Dorin Varvali, un alt locuitor de pe stradă, adaugă că 70% dintre locuitori sunt oameni tineri cu copii. "Mergem cu copiii după cap, maşinile ni le lăsăm prin poligon, drumul e sub orice critică", explică Varvali.


Gheorghe Olteanu a lucrat 28 de ani ca maistru de instalaţii frigorifice şi locuieşte şi el pe strada Ioachim Olteanu şi spune că lucrările sunt executate foarte prost. „De după-masa până a doua zi s-a surpat pământul, s-a făcut un crater de a încăput un camion de balastru. Ei ne-au spus că motivul e că s-a tasat pământul, dar pe acolo circulă maşini de 18 tone, era deja tasat. Explicaţia e alta: racordul de legătură a fost făcut primitiv, au încălzit ţeava ca să o mufeze prin încălzire, şi când au acoperit-o vin cu bascula şi cu buldozerul împing pământul. Şi ce se va întâmpla vedem pe urmă. Canalizarea s-a umplut cu apă de la ploi, apa a ieşit şi a înmuiat pământul. Când apa s-a retras, a dus şi pământul pentru că îmbinările nu sunt făcute bine", a exemplificat el.

Comenteaza