Încă patru arestaţi în dosarul ţeparilor transportatori

Încă patru arestaţi în dosarul ţeparilor transportatori
Poliţiştii clujeni continuă cercetările pentru prinderea tuturor membrilor reţelei conduse de temutul interlop din Turda, Ovidiu Vancea, zis “Balibacea”. Patru persoane li s-au alăturat celor şase membri ai grupării arestaţi preventiv în cursul săptămânii trecute. Ei sunt acuzaţi că se dădeau drept transportatori, încărcând mărfuri de la societăţi comerciale, fără însă ca produsele să ajungă la destinaţie.
Zece persoane, printre care şi Ovidiu Vancea, au fost arestate preventiv de Tribunalul Cluj în acest dosar complex. Pentru destructurarea grupării, la nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Cluj s-a constituit un colectiv de poliţişti coordonat chiar de şeful inspectoratului, chestorul Ioan Păcurar. Poliţiştii, ajutaţi de jandarmi, i-au prins în flagrant pe cei patru membri ai grupării arestaţi recent în momentul în care încercau să vândă marfa dintr-un tir.

“Suspecţii s-au prezentat la o societate comercială din municipiul Galaţi, de unde au încărcat 19.800 de litri de ulei comestibil îmbuteliat, în valoare de 117.849 de lei, marfă cu care s-au deplasat în municipiul Cluj-Napoca cu intenţia de a o valorifica, contra sumei de 70.000 de lei”, se arată în comunicatul IPJ. Anchetatorii susţin că oamenii lui Ovidiu Vancea se prezentau la diferite societăţi comerciale din ţară ca fiind reprezentanţii unor societăţi de transport şi, folosind documente false, încărcau mărfuri pe care nu le mai transportau la destinaţie, comercializându-le ulterior sub preţul pieţei. Poliţiştii au efectuat până acum zece percheziţii domiciliare. Persoanele cercetate în dosar sunt acuzate de şase infracţiuni, printre care înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave în formă continuată şi uz de fals. Liderul grupării, Ovidiu Vancea, zis “Balibacea”, a mai stat după gratii, fiind unul dintre inculpaţii acuzaţi de atacul cu grenadă din 2003 de la pizzeria Pharaon din Turda.

Comenteaza