Încă un caz de gripă la Cluj VIDEO

Încă un caz de gripă la Cluj VIDEO
Încă un caz de gripă în judeţul Cluj. Este al şaptelea, de la începutul sezonului rece. Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică spun că, deocamdată, situatia nu este îngrijorătoare, dar recomandă vaccinarea antigripală.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Cluj spun că persoana diagnosticată cu gripă este o femeie de 41 de ani din Cluj-Napoca. Ea s-a prezentat la medicul de familie cu simptome specifice gripei, iar doctorul a solicitat analize suplimentare.

"Este în sistemul medicilor de familie care au depistat cazul în funcţie de simptomele de caz, au prelevat probă şi institutul "Cantacuzino" a confirmat-o. Pacienta este sub tratament ambulatoriu, cu evoluţie clinică favorabilă", a precizat Mihai Moisescu, director adjunct DSP Cluj.

Persoana diagnoticată cu gripă nu era vaccinată.

"Recomand încă o dată vaccinarea cu vaccin antigripal a celor din grupele de risc sau a celor care doresc să se protejeze. Să nu uităm că de la vaccinare există o perioadă de 2 săptămâni în care persoana poate fi receptivă la virusurile gripale conţinute în vaccin", a mai menţionat Moisescu.

De la începutul sezonului rece, în judeţul Cluj au fost diagnosticate şapte cazuri de gripă. O persoană şi-a pierdut viaţa din cauza bolii, după ce s-a prezentat cu întârziere la spital.

 

Etichete
Comenteaza