Încă un festival de amploare la Cluj

Încă un festival de amploare la Cluj
Cel mai mare eveniment din ţară dedicat culturii romilor, International Romani Art Festival (IRAF), se va muta în acest an la Cluj, după patru ediţii în care a avut loc la Timişoara. Peste 100 de artişti şi artizani din 11 ţări ale lumii vor evolua la Cluj timp de patru zile, la cea de-a 5-a ediţie a IRAF. Cei de la StudCard au anunţat că sunt parteneri la organizarea lui din Cluj.

"Este un eveniment foarte important pe care ne bucurăm că am reuşit să îl aducem la la Cluj. Organizatorii au vrut să ofere acest fel de program şi altui public, după ce timişorenii au avut parte de el atâţia ani", a explicat Sorin Buiac, coordonator al Departamentului vânzări în proiectul StudCard. Ediţia clujeană a IRAF va avea loc între 21 şi 24 iunie. Pe site-ului evenimentului este anunţat un "program bogat incluzând concerte, reprezentaţii de dans, proiecţii de film, expoziţii de fotografie, lansări de carte, spectacole de foc şi circ modern, târg de meşteşugari, activităţi pentru copii, activităţi de informare, workshopuri şi dezbateri".

Primii invitaţi confirmaţi pe pagina de internet sunt cei de la Taraf de Haidouks anunţaţi ca "una din trupele preferate ale lui Johnny Deep". "E un festival foarte mişto, organizat de români, ce aduce de la muzică tradiţională la genuri în vogă. Le va plăcea clujenilor. Aduce şi multă lume, am avut şi 5.000 de oameni într-o seară şi vin străini, din Balcani la Canada, Franţa, Italia, Ungaria sau Germania. Am găsit multă implicare la Cluj", a spus Adrian Voichiţescu, organizatorul evenimentului, pentru ZIUA de CLUJ. Concertele vor avea loc în aer liber, iar celelalte manifestări în librării, cluburi sau puburi.

Implicarea celor de la StudCard în organizarea IRAF la Cluj face parte din acţiunile dedicate împlinirii a cinci ani de la lansarea proiectului. Între 6 şi 8 mai va avea loc, de asemenea, Transilvania Music Event, la Polus Center, unde invitat principal va fi faimosul Pete Tong. "Încercăm să îi obişnuim pe studenţi să plătească bilet de intrare, ca să ne putem permite să aducem mari artişti şi altă dată", a spus Iancu Şerbănescu, preşedinte onorific StudCard. Conducerea StudCard a lansat ieri, cu acelaşi prilej, Pachetul StudCard, care le oferă celor care îşi fac carduri noi "un cadou consistent în valoare de 599 de lei", constând în câteva pizza, beri, cafele, intrări la cinema, saună, solar sau consultaţii stomatologice.

"Am fost primii care au atras atenţia autorităţilor că studenţii sunt motorul Clujului, care am adus ideea de reducere şi, mai ales, gratuităţile la transportul în comun. Mulţi au luat proiectul cu copy-paste, alţii s-au inspirat şi au făcut unul la fel la Timişoara", a declarat Şerbănescu. Circa 30.000 de studenţi, masteranzi sau doctoranzi au în prezent StudCard.

 

Comenteaza