Incendiile de pădure de la Cernobîl. Ce spune Ministerul Mediului despre situația de pe teritoriul României

Incendiile de pădure de la Cernobîl. Ce spune Ministerul Mediului despre situația de pe teritoriul României

Ministerul Mediului a transmis că autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din pădurile din apropierea zonei Cernobîl.

Reacţia Ministerului Mediului vine în urma apariţiei unei materiale de presă privind incendiile din regiunea Cernobîl. 
 
Ministerul a transmis ieri că autorităţile române monitorizează împreună cu cele europene evoluţia efectelor produse de incendiile din  padurile din apropierea zonei Cernobîl. 
 
"Ca urmare a evaluarilor specialistilor europeni, circulaţia aerului indică faptul că teritoriul României nu va fi afectat.Totodată,  Centrul de Cercetări Comune (JRC) al Comisiei Europene - Monitorizarea Radioactivităţii de Mediu, care urmareste permanent indicatorii la nivel european a confirmat, in aceasta seară, că valorile de radioactivitate rămân în limite normale la nivelul intregului teritoriu european, inclusiv in Ucraina.
 
Specialiștii Administrația Natională de Meteorologie şi cei ai Agentie Naţionale pentru Protecţia Mediului monitorizează permanent evolutiile şi vor prezenta rezultatele evaluărilor realizate la nivel european", a transmis duminic[ Ministerul Mediului.

loading...
Comenteaza