Incendiu de proporții izbucnit în Cluj. Pompierii luptă pentru a stinge flăcările pe trei hectare de teren

Incendiu de proporții izbucnit în Cluj. Pompierii luptă pentru a stinge flăcările pe trei hectare de teren
| Foto: Arhivă

Un incendiu de proporții a izbucnit în apropierea localității Urca, din comuna Viișoara, județul Cluj, afectând o suprafață de aproximativ 3 hectare de teren. 

Pompierii clujeni intervin în aceste momente cu două autospeciale și 12 subofițeri pentru a limita și stinge flăcările care au cuprins vegetația uscată, lăstărișul și mai mulți puieți de arbori din zonă.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Cluj a mobilizat echipajele la fața locului, fiind sprijinite în eforturile lor de către Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Viișoara și mai mulți localnici. Intervenția rapidă a echipelor a reușit să împiedice propagarea flăcărilor către o fermă aflată în apropiere, reducând astfel riscul unor daune majore.

„Suprafața afectată este de aproximativ 3 hectare în apropiere de localitatea Urca, iar intervenția este sprijinită de Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Viișoara și mai mulți localnici. Operațiunile de stingere efectuate au împiedicat extinderea flăcărilor la o fermă din apropiere și au limitat extinderea flăcărilor mai departe de limitele în care au fost găsite,” au declarat reprezentanții ISU Cluj.

Echipele de intervenție sunt în continuare la fața locului, monitorizând situația și lucrând la identificarea focarelor ascunse, pentru a preveni orice reaprindere a incendiului. „Intervenția este în desfășurare pentru identificarea focarelor ascunse, precum și pentru lichidarea acestora. Situația este monitorizată în continuare de centrul operațional prin intermediul dispeceratului unității,” au mai transmis oficialii ISU Cluj.

Comenteaza