Incendiu în localitatea Sântejude / Un cal și șapte găini au murit

Incendiu în localitatea Sântejude / Un cal și șapte găini au murit
| Foto: ISU Cluj

Un scurtcircuit a fost cauza unui incendiu puternic care a avut loc noaptea trecută în localitatea Sîntejude.

Pompierii din cadrul Detașamentului Dej au intervenit noaptea trecută pentru a stinge un incendiu care a distrus o casă și a produs pagube însemnate într-o gospodărie din localitatea Sântejude, comuna Țaga. Potrivit ISU Cluj, apelul de urgență a venit în jurul orei 02:00, iar la misiune au luat parte echipajele de la Punctul de Lucru Gherla. În paralel, forțele au fost suplimentate cu câte o autospecială de la Detașamentul Dej, respectiv Punctul de Lucru Mociu.

Incendiul s-a manifestat generalizat la acoperișul casei, precum și la două anexe, pe o suprafață de aproximativ 250 de metri pătrați. În interiorul anexelor erau depozitate numeroase materiale combustibile, alături de lemn și fân, ceea ce a favorizat extinderea incendiului. Nu au existat persoane care să solicite îngrijiri medicale, însă din păcate în urma incendiului au murit un cal și 7 găini.

Pe de altă parte, pompierii au reușit să salveze un tractor și alte două anexe. Cel mai probabil, incendiul a pornit din cauza unui scurtcircuit la un cablu.

Comenteaza