Incendiu la Clubul Bamboo din Capitală. 38 de persoane au ajuns la spital

Incendiu la Clubul Bamboo din Capitală. 38 de persoane au ajuns la spital
Un incendiu a izbucnit, sâmbătă noaptea, în Clubul Bamboo din Capitală, acesta arzând în totalitate. 38 de persoane au ajuns la spital, 21 transportate de SMURD și SABIF, iar 17 cu mijloace proprii.

Clubul Bamboo din Capitală a ars în totalitate, iar clădirea este prăbușită în cea mai mare proporție, anunță, sâmbătă dimineață, Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov.

Pompierii au activat Planul Roșu de intervenție.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, aflat la fața locului, a declarat pentru AGERPRES că nu are informații de morți până la acest moment în incendiul de la Clubul Bamboo. Urmează ca un echipaj ISU să verifice dacă au fost persoane care nu au putut ieşi din club şi au fost surprinse de flăcări.

"Nu avem persoane pe care să le evacuăm. Se continuă intervenţia, lupta cu incendiu şi o să se verifice zona care a fost afectată să vedem dacă au fost persoane suprinse care nu au putut să iasă. După ce intră pompierii înăuntru şi caută, vom vedea dacă sunt persoane suprinse. (...) Clădirea este prăbuşită, incendiul este controlat. Echipele medicale de intervenţie, în mare parte, le-am trimis la bază şi colegii de la pompieri vor începe să reducă numărul echipajelor. La momentul actual lucrăm la lichidarea ultimelor focare. Clădirea e prăbuşită în totalitate, au rămas elemente de contrucţie care nu reprezintă siguranţă pentru pompieri. Până nu vom verifica toată zona nu avem de unde să ştim că nu sunt victime", a declarat Raed Arafat.

Pompierii au intervenit la locul incendiului peste 20 de autospeciale de stingere, 27 de echipaje medicale SMURD, 4 autospeciale pentru victime multiple, mașini de descarcerare și 26 de ambulanțe de la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov. La fața locului a fost creat un spital mobil.

Alimentarea cu energie electrică în zona Lacul Tei-Colentina, din sectorul 2 al Capitalei, a fost oprită sâmbătă dimineața, în urma incendiului, realimentarea fiind estimată în jurul orei 7:30.

La nivelul Ministerului Afacerilor Interne s-a activat o linie telefonică - 021 206.40.50, unde rudele celor care s-au aflat în Clubul Bamboo pot suna pentru a obține informații despre persoanele transportate la spital, informează ISU București.

De asemenea, oricine deține informații relevante despre alte posibile victime sau legate de izbucnirea incendiului poate suna la numărul respectiv de telefon.

Purtătorul de cuvânt al ISU București-Ilfov, Daniel Vasile, a declarat sâmbătă, referitor la posibilitatea că s-a fumat în interiorul Clubului Bamboo înainte de incendiu, că o astfel de speculație trebuie verificată temeinic și că în acest moment nu se poate pronunța în această privință.

De asemenea, întrebat despre posibile cauzele ale incendiului, Daniel Vasile a spus că există doar informații care fac referire la locul de izbucnire a incendiului furnizate de martori. "Urmează ca după stingerea incendiului să facem și această verificare", a precizat el.

Avocații clubului spun că "Bamboo" deține toate documentele necesare activității; erau respectate 100% reglementările pompierilor.

 

Comenteaza