INCENDIU la un depozit de lemne din Mureș, un mort și trei răniți. Pompierii clujeni au trimis autospeciale în ajutor

INCENDIU la un depozit de lemne din Mureș, un mort și trei răniți. Pompierii clujeni au trimis autospeciale în ajutor
| Foto: ISU Mures

În dimineaţa de miercuri, 23 august, a izbucnit un incendiu la un depozit de lemne din judeţul Mureș. Intervin pompieri din mai multe județe, inclusiv din Cluj, iar populația a primit mesaj RO-ALERT pentru incendiu major.

Un om şi-a pierdut viaşa și trei au fost răniți într-un incendiu care a izbucnit la un depozit de carburant şi material lemnos al unei firme din Mureș. Incendiul a cuprins o suprafaţă de circa 4000 mp, cu degajări mari de fum. În sprijinul pompierilor din Mureş au fost trimise echipaje de intervenţie din judeţele Alba şi Cluj. 

"Două autospeciale de stins incendii de mare capacitate, din cadrul Detașamentului Turda și Punctul de Lucru Florești, se deplasează în sprijinul pompierilor mureșeni, respectiv în municipiile Târgu Mureș și Târnăveni, pentru a asigura intervențiile curente pe timpul desfășurării operațiunilor de stingere a incendiului izbucnit la o hală de prelucrarea lemnului din localitatea Eremitu, cu o suprafață de aproximativ 4600mp", a transmis ISU Cluj.

”Pompierii mureşeni intervin în aceste momente pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un depozit de carburant şi material lemnos din cadrul unui operator economic situat în localitatea Eremitu. La faţa locului au fost mobilizate 3 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autocisternă, o autoscară mecanică de intervenţie şi salvare de la înălţimi, două autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o autospecială de suport logistic, 3 ambulanţe SMURD dintre care una cu medic, un ATPVM şi autospeciala de intervenţie cu roboţi în colaborare cu pompierii voluntari din cadrul SVSU Miercurea Nirajului, SVSU Vărgata şi SVSU Eremitu”, a anunat ISU Mureş, miercuri dimineaţa.

Au fost identificate 4 persoane rănite, care au suferit arsuri. Unul era inconștient și i s-au aplicat manevre de resuscitare, însă acesta a decedat. Ceilalţi 3 răniţi au fost preluați de cele 2 echipaje SMURD aflate la locul intervenţiei, au transmis salvatorii.

A fost transmis de către autorităţi inclusiv un mesaj de avertizare a populaţiei prin intermediul RO-ALERT pentru incendiu major.

Comenteaza