Incendiu violent la un service auto din Cluj. Peste 40 de persoane au fost evacuate

Incendiu violent la un service auto din Cluj. Peste 40 de persoane au fost evacuate
Un service auto din Cluj-Napoca a fost cuprins de flăcări în cursul zilei de joi, în jurul orei 11:00. Pentru a stinge focul a fost nevoie de şase echipaje de intervenţie.

Incendiul a avut loc la un imobil cu patru etaje şi subsol situat pe Calea Turzii, numărul 161 A, în care îşi desfăşurau activitatea un service auto şi o firmă de IT.

La faţa locului, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Cluj a intervenit cu trei autospeciale de stingere a incendiului și trei echipaje SMURD.

Purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriş, a precizat că incendiul s-a manifestat într-o cameră de la subsol, în care se aflau mai multe echipamente pentru reparaţii auto şi piese. Din cauza fumului degajat s-a inundat casa scării cu fum, iar aproximativ 40-50 de persoane au rămas izolate în clădire.

"Întrucât acestea erau în impas şi nu puteau coborî, au fost evacuate cu scara manuală de echipajele de pompieri. Acţiunea de stingere a incendiului şi de evacuare a durat aproximativ 10-15 minute, însă cea de înlăturare a efectelor negative durează mai multe ore, trebuie să evaluăm pagubele. Din cunoştinţele pe care le am, nu au existat răniţi", a afirmat el.

Comenteaza