Update Foto A început parada Cluj Pride 2024! Marșul a pornit din Piața Unirii prin centrul Clujului

A început parada Cluj Pride 2024! Marșul a pornit din Piața Unirii prin centrul Clujului

Marșul Cluj Pride pornește din Piața Unirii, iar traseul pe care se va desfășura parada cuprinde pe mai multe străzi din centrul municipiului.  

Participanții la parada Pride s-au adunat la ora 14.00 în Piața Unirii, locul din care vor porni în marș pe traseul Piața Unirii - str. Regele Ferdinand - str. George Bariţiu - str. Emil Isac - Calea Moților - str. Petru Maior - Piaţa Lucian Blaga - str. Napoca - Piaţa Unirii. 

Începe parada Cluj Pride 2024! Marșul pleacă din Piața Unirii

Piața a prins culoare - steaguri LGBTQ, umbreluțe și haine colorate.

Începe parada Cluj Pride 2024! Marșul pleacă din Piața Unirii

"Suntem aici să transmitem că, chiar dacă sociatatea nu ne acceptă, noi ne vom accepta unii pe alții", a spus unul dintre membri comunității LGBTQ, în Piața Unirii.

La eveniment au participat și consulii onorifici ai Spaniei și Franței la Cluj, susținători ai drepturilor persoanelor LGBTQ.

Începe parada Cluj Pride 2024! Marșul pleacă din Piața Unirii

UPDATE ora 15.00: Participanții au pornit în marș, din Piața Unirii spre strada Regele Ferdinand. Se scandează: "Drepturi egale pentru fiecare!", "Mai multă iubire, mai puțină ură!", "Ne iubim și ne mândrim!" și "Vrem egalitate în bani și în acte!".

Mii de persoane participă la marș. Oamenii poartă pancarte cu inscripții ca: "Sexualitatea nu este o alegere", "Drepturile omului = Drepturile LGBTQ", "Be authentic, be yourself".

Marșul este însoțit pe tot parcursul său de jandarmi de la Gruparea Mobilă de Jandarmi Cluj-Napoca.

La finalul marșului, participanții se vor întoarce în Piața Unirii, unde Luana Genevieve, o artistă underground româno-britanico-africană, stabilită în București, va susține un concert.

Evenimentele din cadrul săptămânii Cluj Pride au început luni, 10 iunie, și se încheie duminică, 16 iunie, ediția din acest an fiind organizată de Asociația Pride și Queer Sisterhood Cluj.

Reamintim că, tot astăzi, la ora 16.30, va începe în Piața Avram Iancu Mitingul pentru Familie, organizat de Asociația Comunitatea Identitară România.

Comenteaza