Început timid pentru “Buftea de Cluj”

Început timid pentru “Buftea de Cluj”
Mediul de afaceri nu se arată interesat de conceptul de industrii creative ce ar urma să fie amenajat în zona dealului Lomb, prezentat ieri la Primăria Cluj-Napoca. Doar cinci firme au fost reprezentate la dezbatere.

La dezbaterea de ieri au fost prezentate demersurile primăriei de creştere a atractivităţii investiţionale pentru Cartierul Lomb, "care prezintă un deosebit potenţial de dezvoltare încă neexploatat la întreaga capacitate", după cum spun reprezentanţii instituţiei.

Au fost prezentate azi proiectele "Centru Regional de Excelenţă pentru Industrii Creative" (CREIC) şi Centrul "TEAM - ZMC de sprijinire a afacerilor", dar şi corelarea proiectului CREIC cu proiectul de infrastructuri de afaceri şi inovare Parc Ştiinţific şi Tehnologic Metropolitan Cluj. "A fost o primă întâlnire, practic acum se iniţiază demersurile de popularizare a proiectului în mijlocul beneficiarilor-ţintă. Implementarea durează doi ani, în orice moment oricine se poate alătura grupului de lucru", spune purtătorul de cuvânt al primăriei, Oana Buzatu.

"Suntem mulţumiţi pentru început, având în vedere că e prima discuţie", adaugă aceasta. Următoarea dezbatere pe tema "Buftea de Cluj" este programată tot la primărie, în perioada următoare, cu reprezentanţii universităţilor clujene. Ridicarea CREIC are un buget total de 68,39 milioane de lei, sumă din care 26 de milioane de lei ar urma să fie asigurate de Uniunea Europeană, cu titlu gratuit. CREIC urmează să aibă patru corpuri de clădire: primul dintre acestea va fi compus dintr-un parking subteran pe două niveluri, la parter urmează să fie amenajate anexe pentru producţia de film, la etaj - birouri pentru producţie media, iar la etajele 2-4 vor fi amenajate diverse birouri.

(D.E.)

 

Etichete
Comenteaza