Incidente la mitingul organizat la Cluj de PRU, Noua Dreaptă şi PRM. O femeie a fost luată pe sus de jandarmi şi băgată în dubă FOTO/VIDEO

Incidente la mitingul organizat la Cluj de PRU, Noua Dreaptă şi PRM. O femeie a fost luată pe sus de jandarmi şi băgată în dubă FOTO/VIDEO
Partidele reunite în "Alianţa BINE", PRU, Noua Dreaptă şi PRM au organizat sâmbătă de la ora 13,00 în Piaţa Avram Iancu din Cluj-Napoca un miting în replică la marşul comunităţii LGBT, de sâmbătă dimineaţa.

Mitingul partidelor de dreapta intitulat "Miting pentru normalitate, pentru familia întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat şi o femeie", la care au participat câteva zeci de persoane, a fost marcat de un incident regretabil.

La un moment dat o doamnă din public a încercat să dialogheze cu unul dintre vorbitorii de la miting şi să dea o replică la acuzele lansate potrivit cărora manifestaţia comunităţii LGBT ar fi fost una "obscenă". Femeia a spus că marşul de azi dimineaţă a fost o manifestaţie paşnică, pacifistă, moment în care a fost abordată de jandarmi care au invitat-o să părăsească adunarea publică. Doamna s-a aşezat jos şi a spus că a dorit doar un dialog cu acel vorbitor. În cele din urmă femeia a fost ridicată pe sus de jandarmi, băgată cu forţa în maşina Jandarmeriei şi dusă la Secţia 2 de Poliţie Cluj-Napoca.

Femeia se numeşte Oana Mardare şi este actriţă la Teatrul de creaţie şi experiment "Reactor".

Comandantul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj-Napoca, Sebastian Cliţan, prezent în piaţă, a declarat presei că tânăra a fost dusă la Secţia 2 de Poliţie pentru că ar fi tulburat desfăşurarea normală a unei adunări publice autorizate şi că Jandarmeria va da un comunicat despre acest incident.

 

Comenteaza