Încrederea românilor în justiție, tema de dezbatere a Berăriei Culturale

Încrederea românilor în justiție, tema de dezbatere a Berăriei Culturale
Cea de-a XXIII ediție a Berăriei Culturale are în program o dezbatere-eveniment: „Încrederea în justiție la români”.

În fața publicului, președintele Judecătoriei Cluj Napoca, judecătorul Marian Mihăiță Lucian, decanul Baroului Cluj, Mircea Pop, sociologul Septimiu Suciu și jurnalistul Alin Golban vor încerca să răspundă la întrebarea fundamentală: în ce măsură au românii încredere în justiție.

Organizatorul și moderatorul întrunirilor de la Berăria Culturală, istoricul și jurnalistul Ion Novăcescu, a precizat că alături de invitați și de public, își propune să răspundă și la alte întrebări esențiale, cum ar fi "care sunt cauzele și mecanismele care fac ca o societate să aibă sau nu încredere în justiție? În ce măsură justițiarii și justițiabilii sunt responsabili de starea bună sau precară a actului de justiție? Sau vinovați sunt alții? Ori alte puteri ale statului democratic, care fie suprareglementeaă, fie complică sau schimbă nepermis de repede cadrul legislativ. Sau, în același timp, agresează și tulbură, cu interferența, influența și presiunile lor, actul de justiție. În aceeași măsură, se cuvine dat un răspuns la întrebarea: oare justiția dintr-o societate nu este pe măsura gradului de civilizație și modernitate al acelei societăți?!''

Evenimentul va avea loc astăzi, de la ora 19:00, în Sala Euphoria de la Fabrica de Bere, intrarea fiind liberă. Berăria Culturală este un proiect cultural-comunitar al Fundației Armonia, susținut de către Ursus.

Comenteaza