Foto Incredibil! Conducea băut un microbuz cu 50 de preşcolari pe drumurile din Cluj

Incredibil! Conducea băut un microbuz cu 50 de preşcolari pe drumurile din Cluj

În această dimineaţă, poliţiştii rutieri din judeţul Cluj au acţionat pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului public de persoane, precum şi cele destinate transportului de marfă.

Activităţile au fost coordonate de către polițiștii din cadrul Servciului Rutier şi au vizat prevenirea accidentelor rutiere produse în special din cauza încălcării normelor privind circulaţia pe drumurile publice de către conducătorii autovehiculelor destinate transportului public de persoane şi de mărfuri. 

Polițiștii au verificat zeci de autovehicule și au luat măsuri pentru remedierea deficiențelor constatate. Aceștia au constatat 37 de abateri pentru care au aplicat sancțiuni contravenționale, fiind reținute 2 permise de conducere, pentru conducere sub influența alcoolului și pentru depășire neregulamentară.

De exemplu, în jurul orei 08:15, polițiștii rutieri din Câmpia Turzii au depistat un bărbat, de 53 de ani, din Câmpia Turzii, în timp ce conducea un autobuz pe strada Parcului, din municipiu, aflându-se sub influența băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,27 mg/l alcool pur în aerul expirat. Conducătorul auto transporta circa 50 de preșcolari și cadre didactice, care urmau să ajungă în localitatea Ciurila la un obiectiv turistic. Acesta a fost sancționat contravențional conform prevederilor OUG 195/2002-rep, luându-se măsura complementară a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pe o perioadă de 90 de zile.

 

Comenteaza