Inculpaţii din dosarul „Jaf la BT”, măsuraţi la IML Cluj

Inculpaţii din dosarul „Jaf la BT”, măsuraţi la IML Cluj
Cei doi tineri – Bogdan Baciu şi Andrei Hosu – suspectaţi că au spart o agenţie a Băncii Transilvania în februarie anul trecut, au fost duşi astăzi la Institutul de Medicină Legală din Cluj, pentru a li se măsura în mod oficial înălţimea.
Atât procurorul cât şi avocaţii celor doi inculpaţi au participat la efectuarea măsurătorilor. „Hosu are 1,71 metri, iar Baciu are 1,76 metri. Aşa s-a consemnat de către medicii de la IML. Noi, în calitate de avocaţi, am asistat la măsurătoare. Se va face un raport care va fi trimis la instanţă”, a declarat pentru ziuadecj.ro avocatul Mihai Giurgea.  Acesta a adăugat că în baza noilor probe ar putea cere eliberarea celor doi inculpaţi la următorul termen de judecată, din 15 noiembrie.

Amintim, Serviciul Român de Informaţii a efectuat o expertiză pe baza imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din banca jefuită. Constatarea SRI a fost că cei doi atacatori au înălţimea de 1,74 şi respectiv 1,84 metri.

Potrivit constatării tehnico-ştiinţifice a SRI, ”persoana 1” de pe imaginile surprinse de camerele video din incinta băncii, care se presupune că ar fi Andrei Hosu, are înălţimea de 1,74 metri, cu o marjă de eroare de 2,5 centimetri. În cazul celei de-a doua persoane de pe imaginile din bancă, care se presupune că ar fi Baciu, aceasta are o înălţime de 1,84 metri.

Comenteaza