Infochioşc spart la gară

Infochioşc spart la gară
Clujenii care au trecut în aceste zile prin Piaţa Gării au observat că infochioşcul amplasat în apropierea staţiei RATUC a fost spart. Geamurile laterale au fost sfărâmate, iar unele cioburi erau sprijinite de cadrul rămas.

"Nu ştim ce s-a întâmplat, am văzut şi noi într-o dimineaţă că era spart, dar nu a venit poliţia să verifice încă", a declarat o vânzătoare de legume de pe trotuarul din apropiere. Reprezentanţii Primăriei Municipiului Cluj-Napoca au declarat că nu se ştia de distrugere. "Vom trimite imediat o echipă să constate paguba şi vom dispune înlocuirea geamului de sticlă distrus. Vom depune şi o plângere la poliţie", a declarat Oana Buzatu, purtătorul de cuvânt al municipalităţii clujene. "Nu am mai avut până acum infochioşcuri sparte", a adăugat Buzatu. Spargerea acestui obiectiv se încadrează la categoria distrugere, iar autorul riscă între o lună şi un an de închisoare, după cum a precizat comisarul Daniel Graur, de la Inspectoratul de Poliţie Cluj.

"Sancţiunea poate fi aplicată doar în cazul în care proprietarul păgubit depune o plângere şi poate fi echivalată în amendă pentru fiecare zi de închisoare", a explicat poliţistul. Infochioşcurile funcţionează la Cluj din aprilie 2009 şi au ca scop oferirea de informaţii în limbile română şi engleză din domenii precum sport, cultură, istorie, geografie, învăţământ. De asemenea, poate fi accesată şi harta oraşului.

 

Comenteaza