Înghesuială la făina şi biscuiţii de la UE FOTO / VIDEO

Înghesuială la făina şi biscuiţii de la UE FOTO / VIDEO
Zeci de clujeni s-au înghesuit astăzi la centrul de distribuţie a alimentelor neperisabile pentru persoane defavorizate de pe strada Horea din Cluj-Napoca, pentru a primi gratis făină, biscuiţi şi alte alimente gratuite livrate de Uniunea Europeană.

Între cei care aşteptau astăzi la rând se afla şi Maria Pop (82 de ani), care a venit împreună cu fiul acesteia pentru a ridica alimentele. "Primim ce ni se dă", a precizat aceasta. 

Beneficiarii au fost notificaţi prin Poştă de către Primărie să se prezinte astăzi pentru a ridica alimentele asigurate de UE pentru persoane defavorizate, a explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei, Oana Buzatu.

În judeţ astfel de ajutoare primesc peste 69.000 de clujeni cu o situaţie materială modestă. În total, în judeţ au ajuns la sfârşitul anului trecut peste o mie de tone de făină albă, 506 tone de mălai, 258 tone de paste făinoase, 98 de tone de biscuiţi, 94 de tone de zahăr şi 83 de tone de lapte praf. Fiecare persoană defavorizată aflată pe liste primeşte 14 kilograme de făină albă, un kilogram de zahăr, lapte praf şi respectiv biscuiţi, şapte kilograme de făină de mălai şi 3,2 kilograme de paste făinoase.

Ajutoarele sunt oferite de Uniunea Europeană prin Planul Anual European de Furnizare de Ajutoare Alimentare.

 

 

Comenteaza