Inițiativă superbă! „Bătălia Cărților” se dă la Cluj

Inițiativă superbă! „Bătălia Cărților” se dă la Cluj
| Foto: Facebook.com/cjcluj

Biblioteca Judeţeană ,,Octavian Goga” Cluj organizează în zilele de 10 și 17 noiembrie 2023, etapa finală la nivel județean a Concursului Naţional de Lectură „Bătălia Cărţilor”.

Potrivit reprezentanților forului administrativ județean, ediția a X-a are ca principal scop menţinerea cărții şi lecturii în atenţia tinerelor generaţii.

Concursul „Bătălia Cărţilor” se adresează iubitorilor de lectură, copii (11-13 ani) și adolescenți (14-18 ani), oferindu-le posibilitatea de a-și dezvolta gândirea critică, abilitățile de lectură și comunicare.

În perioada martie-septembrie 2023 copiii și adolescenții au citit câte 10 titluri selectate de organizatori şi au întocmit fişe de lectură pentru fiecare carte. Etapa finală a concursului cuprinde dezbaterea ,,Convinge-mă să citesc!”, în cadrul căreia fiecare finalist va susţine cartea preferată şi va răspunde la întrebările juriului și ale celorlalţi participanți.

Aceasta va avea loc, astfel: în 10 noiembrie 2023, de la ora 17.00, va avea loc finala pentru adolescenți și în 17 noiembrie 2023, de la aceeași oră, va avea loc finala pentru copii, ambele evenimente fiind organizate la sediul central al Bibliotecii Județene ,,Octavian Goga” Cluj, Calea Dorobanților nr. 104.

Pentru că lectura îi face învingători pe participanții care ajung în finală, ei vor primi diplome şi premii în cărţi, iar cei mai convingători dintre aceștia, vor fi desemnați Cititorii Anului 2023 pentru fiecare categorie de vârstă. Prin votul finaliștilor care au acordat fiecărei cărţi citite puncte în Carnetul de lectură, va fi desemnată Cartea Anului 2023.

Parteneri în derularea acestei ediții a concursului au fost Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR), Filiala Cluj, Asociația Prietenii Bibliotecii Județene Cluj și Editura Epica ce a transmis un mesaj al scriitoarei Ruta Sepetys pentru participanții la concurs la lansarea acestuia, iar acum, la final, va oferi ca premiu, 20 de exemplare din cartea ,,Sfârșitul șoaptelor”, cu autograful autoarei.

Comenteaza