Institut regional de gastroenterologie, inaugurat la Cluj

Institut regional de gastroenterologie, inaugurat la Cluj
Clinicile Medicală II şi III şi-au reunit specialiştii şi au creat o nouă instituţie, prin care speră să atragă mai multe fonduri şi investiţii pentru tratarea pacienţilor din toată regiunea.

 


"Peste 50% din pacienţii care vin la noi sunt din afara Clujului, iar aparatura de care dispunem trebuie înlocuită periodic. Este foarte eficientă, dar durata lor de viaţă este scurtă. Sperăm ca prin acest statut nou, în institut, să primim mai multă atenţie din partea Ministerului Sănătăţii şi să accesăm mai multe fonduri", a declarat Mihai Mleşniţe, directorul Clinicii Medicală III. Institutul Regional de Gastroenterologie - Hepatologie "Prof. Dr. Octavian Fodor" a fost inaugurat ieri şi reuneşte două colective de profesionişti în domeniul gastro-enterologiei, hepatologiei şi chirurgiei digestive din cadrul Clinicii Medicală III şi Clinicii Chirurgie II. Între planurile conducerii noului institut se află construirea unui bloc operator şi a unei secţii de terapie intensivă, după principiile Uniunii Europene.

"Dorim să facem transplant de organe. Sperăm să finalizăm acest proiect în trei-patru ani, am contactat specialişti din Europa în acest sens", a anunţat directorul de la Medicală III. Pentru pacienţi, principalele avantaje ale noii structuri ar fi accesibilitatea mai bună a populaţiei la servicii medicale specifice, dar şi beneficii ce vor fi rezultatul dezvoltării învăţământului medical specializat şi a cercetării de specialitate. Institutul are un buget de aproximativ 30-35 de milioane de lei, deserveşte 19.000 de pacienţi, iar durata medie de spitalizare este de patru-cinci zile.

 

Comenteaza