Investiţie uriaşă în Cluj. Compania care lucrează cu IKEA ridică o fabrică de la zero în valoare de 45 de milioane de euro

Investiţie uriaşă în Cluj. Compania care lucrează cu IKEA ridică o fabrică de la zero în valoare de 45 de milioane de euro
| Foto: dorin lojigan/facebook

O importantă companie suedeză investeşte 45 milioane de euro într-o fabrică din Câmpia Turzii.

Pentru asta, investitorul a demarat deja lucrările pentru un centru de producţie în care investeşte zeci de milioane de euro şi va crea sute de noi locuri de muncă.

Suedezii de la WIP Industries investesc în Parcul Industrial Câmpia Turzii peste 45 de milioane de euro într-un centru de producţie în suprafaţă de 21.763 metri pătraţi.

Compania cu capital 100% suedez va angaja 200 de persoane. În centrul de producţie vor fi realizate componente pentru mobilier, în baza unui contract ferm, multianual, pe care societatea îl are cu gigantul suedez IKEA.  

„Investiţia demarată în Parcul Industrial Câmpia Turzii îşi va arăta primele efecte în luna septembrie a acestui an, când vor debuta primele angajări, urmând ca finalizarea halei de producţie să aibă loc în luna martie a anului 2023.

Odată cu concesionarea parcelei de teren către WIP Industries, Parcul Industrial Câmpia Turzii a fost populat în totalitate. Prin intermediul investiţiilor realizate pe platforma industrială din oraş, Câmpia Turzii a devenit un pol regional de dezvoltare în domeniul business”, a anunţat primarul din Câmpia Turzii, Dorin Lojigan, potrivit adevarul.ro.

Comenteaza