Advertorial Ioan Rus a explicat relaţia România-UE în termeni de business: "Este extrem de profitabilă pentru noi, ca popor"

Ioan Rus a explicat relaţia România-UE în termeni de business: "Este extrem de profitabilă pentru noi, ca popor"
| Foto: Diana Cîmpean

De la aderare și până astăzi, România a primit peste 52 de miliarde de euro fonduri europene pentru dezvoltare, având o contribuție de doar aproximativ 15 miliarde de euro la bugetul UE.

"Discutând în termeni de business, în 12 ani am pus 15 miliarde și am luat 50. Am făcut o afacere extraordinară. În realitate, această apartentență la UE este extrem de profitabilă pentru noi, ca popor. Respectul față de muncă, respectul față de proprietate, respectul reciproc îl învățăm și noi stând mai mult acolo", a declarat fostul ministru Ioan Rus vineri, într-o conferință de presă a Pro România.

Întrebat ce pot face autoritățile europene pentru a conștientiza cetățenii că apartenența la UE este în beneficiul României, Ioan Rus a afirmat că fondurile trimise în țară de la Bruxelles sunt dovezi clare ale acestui lucru. Totodată, fostul ministru este de părere că televiziunile ar trebui să ofere prilejul politicienilor pro-europeni să prezinte aceste fapte și să nu să ofere voce doar discursurilor eurosceptice ale liderului social-democrat, Liviu Dragnea.

"Comisia Europeană și Parlamentul nu mai au multe de făcut ca să îl conștientizeze pe cetățeanul român, indiferent de mediul sau categoria socială din care face parte. Ei au faptele în spate. Noi am dat 15 miliarde de euro cotizație la Uniunea Europeană, ei ne-au dat 50 de miliarde înapoi și mai avem la dispoziție încă atâția. Politicienii români sunt cei care decid aici.

Noi avem la putere un partid care spune că e dublu standard, că ne otrăvesc legumele. Ar trebui ca Pro România și alți politicieni să poată discuta despre Uniunea Europeană la televizor, să nu plătească toate televiziunile să transmită numai discursul lui Dragnea. Dacă el spune că nu e bine că Europa face una și alta, atunci e greu să implementezi în conștiința cetățeanului de la mine din sat că e bine cu Uniunea Europeană. Nu poți să îi obligi să nu se mai întâmple aceste lucruri altcumva decât prin vot", a transmis Ioan Rus.

(Comandat de PRO Romania, MFC 41190009)

Comenteaza