News alert Iohannis critică dur protocolul BOR - MAI: "Staţi acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!"

Iohannis critică dur protocolul BOR - MAI: "Staţi acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!"
| Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut miercuri o declaraţie de presă în care a criticat acordul MAI - BOR. „Nu s-a înţeles foarte bine ce se doreşte în acordul dintre MAI si Patriarhie. Voi solicita să se revină asupra acestui acord”, a declarat preşedintele. Klaus Iohannis a mai spus că „nu avem niciun motiv de relaxare”

„Avem peste 7.200 de persoane infectate, avem de ieri până azi 20 de morţi, avem peste 40 de persoane în plus infectate cu coronavirus. Cuvântul de ordine e „Staţi acasă!”. E regretabil să observăm că de multe ori cele mai bune intenţii creează cele mai mari complicaţii. Aşa se pare că se întâmplă cu un aşa zis acord între Ministerul de Interne şi Biserica Ortodoxă. Probabil intenţiile sunt foarte bune, dar nu s-a înţeles foarte bine ce se doreşte”, a spus preşedintele României, într-o declaraţie de presă.

 

Şeful statului spune că mulţi români au înţeles „că e cazul să ne relaxăm”.

„Nu e cazul să ne relaxăm. În câteva minute voi începe o şedinţă în care voi cere premierului şi ministruui să revină asupra acestui acord, să găsească o formulă care se încadrează formulei „Staţi acasă!” şi care respectă toate ordonanţele militare. Dragi români, vă spun acelaşi lucru pe care îl spun medicii, experţii, Organizaţia Mondială a Sănătăţii: Staţi acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări”, a conchis Iohannis.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a spus, anterior în cursul zilei de miercuri, referitor la acordul MAI-BOR, că atât preşedintele Klaus Iohannis, cât şi premierul Ludovic Orban erau la curent cu măsurile anunţate marţi seara legate de împărţirea luminii de Paşte.

„Întâlnirile cu domnul preşedinte sunt periodice şi tema e legată de starea de urgenţă, chestiuni extrem de serioase. Eu, înainte de a face un lucru, în calitate de ministru, e normal că îl anunţ pe primul ministru şi pe preşedinte. Ambii erau la curent cu ce am anunţat aseară. Motivul pentru care am luat deciziile au fost cât se poate de simple: cu toţii dorim să evităm aglomeraţia în seara de Înviere. Biserica a fost foarte deschisă şi apreciez acest lucru", a spus ministrul de Interne, miercuri, la Antena 3.

Preşedintele Klaus Iohannis participă, miercui, de la ora 12.30, la o întâlnire cu miniştrii Marcel Vela, Vasile Cîţu, Nicolae Ciucă, Virgil Popescu, Nelu Tătaru, Violeta Alexandru şi secretarul de stat Raed Arafat.

Ministrul de Interne, Marcel Vela, a anunţat, marţi seara, că românii vor putea primi Paşti vineri şi sâmbătă, iar distribuirea Luminii Sfinte de la Ierusalim se va face de către voluntari şi de către patrulele MAI, în urma unui acord cu Biserica Ortodoxă Română.

Comenteaza