Irimie, băgat în corzi de Morar. Cum l-a pus la înghesuială fostul şef pe subalternul care-i vrea locul la conducerea DNA

Irimie, băgat în corzi de Morar. Cum l-a pus la înghesuială fostul şef pe subalternul care-i vrea locul la conducerea DNA
Dialog încrâncenat între procurorul clujean Daniel Morar, şi cel care-i vrea postul la şefia DNA, alt procuror clujean, Ioan Irimie. Între cei doi tensiunile sunt vechi, după ce Morar l-a destituit pe Irimie la Cluj iar acesta a preferat să demisioneze.

Iată mai jos un fragment din discuţia celor doi:

Irimie

"Eu vă consider prieten şi suntem prieteni şi fiţi convins că ce spun eu e realitate. Hai să nu discutăm statistică, nu e relevantă.  Dacă fac un dosar greu ş-l trmit în judecată şi sunt erori procedurale, de ce..."

Morar
"Eu mă aşteptam să fi citir raportul DNA. V-am întrebat dacă dvs. consideraţi că e o problemă în sistem, pentru că au fost ani în care au fost zero restituiri".

Irimie

"De ce să avem duşmani peste tot?"

Morar

"Statistica este un instrument foarte bun de lucru pentru un şef, pentru un manager. Aţi vorbit despre faptul că vreţi să reduceţi numărul de achitări. Cum?

Irimie
"Păi tot aşa, prin îndrumarea şi supra .. o dată repartizarea cauzelor la procuror în funcţie de pregătirea profesională şi experienţa lui, de asemenea verificarea periodică a activităţii de urmărire penală pentru a constata ce probe s-ar putea administra şi modalitatea prin care pot fi administrate, ca să nu avem surprize la instanţa de jucată. Plus rolul activ pe care trebuie să-l aibă procurorul de şedinţă în in susţinerea actului de acuzare".


Morar

"Sunt multe achitări la DNA? Sunt multe, sunt puţine? Spuneţi cum doriţi, statistic sau cifric, din raportul de activitate, în fiecare an am dat asta".

Irimie
"Trebuie să nu existe sau să se reducă numărul lor?

Morar

"Puteţi să-mi răspundeţi?

Irimie

"25% în ultmul raport?

Morar

"10%"

Irimie

"Definitive?

Morar

"Da, doar despre definitive discutăm. Aveţi idee despre ce se discută în sistemele de justiţie? Statele dun UE au un procent mai mare sau mai mic? statistica ne ajută"

Irimie
"Domnule prim-adjunct, eu trăiesc în România şi populaţia e nemulţumită de ce se întâmplă în România. Legea mea penală se aplică în România. Eu sunt tras la răspundere de CSM pentru ce fac în România, nu ce se întâmplă în Italia"

Concluzia lui Morar, după ce arată că Ioan Irimie nu a făcut niciun rechizitoriu în ultimul an: "Cum aţi putea să mobilizaţi DNA când dumneavoastră nu aţi realizat nici un rechizitoriu în ultimul an!? Cum ar arăta activitatea DNA sub conducerea procurorului DNA? Vă spun eu: Zero barat!"

Comenteaza