Irimie explică de ce a fost îndepărtat din funcţie de la DNA Cluj

Irimie explică de ce a fost îndepărtat din funcţie de la DNA Cluj
Candidatul la şefia DNA, procurorul clujean Ioan Irimie, explică modul în care a fost îndepărtat din structura DNA Cluj la iniţiativa fostului şef al Direcţiei Anticorupţie, un alt clujean, şeful său de atunci Daniel Morar.

Ioan Irimie a fost întrebat la interviul de astăzi de la sediul CSM de ce s-a solicitat revocarea sa în 2005 din funcţia de şef al STA Cluj. "S-a cerut revocarea mea penru management defectuos, deşi am avut rezultate concrete", a spus magistratul. "Am vrut să vin la CSM să contest actul, dar am preferat să-mi dau demisia. După un an mi-am dat seama că nu mai sunt dorit în DNA şi am plecat la Parchetul Curţii de Apel Cluj", a explicat Ioan Irimie.

Ioan Irimie a condus DNA Cluj un an şi jumătate. În acest interval, direcţia candidatului a făcut şapte rechizitorii. Din 2010, Irimie a întocmit doar patru rechizitorii. Candidează pentru şefia DNA în condiţiile în care a demisionat din structură cu puţin înainte de a fi revocat de Daniel Morar. Este procuror din 1978 şi până în 1990 a activat pe lângă judecătoria Cluj Napoca.
Procurorul Ioan Irimie, candidat pentru şefia DNA, şi Tiberiu Niţu, care aspiră la funcţia de procuror general al României, primesc azi un aviz consultativ din partea colegilor procurori din Consiliul Superior al Magistraturii. Potrivit unor surse, doi din cinci magistraţi sunt hotărâţi să avizeze pozitiv propunerile ministrului Mona Pivniceru. Florentina Gavadia şi George Muscalu nu-l mai vor interimar pe Daniel Morar la Parchetul General. În aceste condiţii, chiar votul lui Morar este decisiv, arată evz.ro.

Interviul poate fi urmărit în direct pe site-ul CSM

Vezi aici detalii despre interviul de astăzi

Comenteaza