Iron Maiden în Transilvania: “I love Cluj, Romania!”

Iron Maiden în Transilvania: “I love Cluj, Romania!”
“I love Cluj, Romania!”. Astfel şi-au început show-ul cei de la Iron Maiden, prin vocea solistului Bruce Dickinson, un spectacol total şi o adevărată lecţie de profesionalism din partea greilor rockului mondial. “Avem un album nou, The Final Frontier, dacă vreţi, mergeţi să îl cumpăraţi, dacă nu, luaţi-vă o bere!”, a spus vedeta, în uralele publicului.
Trupa şi-a început concertul cu zece minute înainte de ora stabilită, 21.00, cu piesa The Wicker Man. A doua piesă care a zguduit parcarea de la Polus Center a fost „Ghost of the navigator”. Publicul în extaz a cântat în acelaşi glas cu solistul Bruce Dickinson piese ca „El Dorado”, „Dance of death”, „The reincarnation of Benjamin Breeg” sau „Blood Brothers”. Vocea nepământeană a lui Dickinson, cele trei chitare ale lui Adrian Smith, Janick Gers şi Dave Murray, punctate de basul lui Steve Harris şi ritmate de tobele lui Nicko McBrain, au închegat la Cluj un show la care mulţi nici nu visau să ia parte vreodată.

Nostalgicii rockotecilor de altădată au vibrat încă o dată la recitalul Cargo, de la hitul „Ziua  vrăjitoarelor” la piese nemuritoare ca „Batacanda”, „Doi paşi în urma ta”, balade ca „Ploaia” sau „Aproape de voi”, cântate în dschiderea concertului Iron Maiden.

Mii şi mii de rockeri au luat drumul Clujului în acest weekend pentru a fi prezenţi la concertul lui Iron Maiden de la Polus. S-au reunit pe platoul din Floreşti fani de toate vârstele, rockeri cu plete cărunte sau alţii, de 30-40 de ani, care au renunţat la ele cu ani în urmă. Nu au fost puţini cei care şi-au adus copiii la concertul idolilor din tinereţe. Au cântat într-un suflet cu cei de la Iron Maiden şi mulţi adolescenţi şi studenţi, tineri care îşi petrec vacanţele colindând toate festivalurile de muzică şi sunt obişnuiţi cu concerte ale unor mari artişti.

Tricouri negre, cele mai multe imprimate cu copertele albumelor Iron Maiden, plete, cercei, pierce-uri, tatuaje fioroase şi fete cu păr lung sau sumbra vestimentaţie în stil gothic. Acestea ar fi elementele de decor ale evenimentului de aseară, vibrant şi energizant, comparat de mulţi participanţi cu festivalurile şi concertele de gen din Occident.




Etichete
Comenteaza