ISP Andrei Andreicuţ, un an în scaunul de mitropolit al Clujului VIDEO

ISP Andrei Andreicuţ, un an în scaunul de mitropolit al Clujului VIDEO
Construcţia unui campus teologic, reînfiiţarea mănăstirilor distruse de comunişti, dar şi pierderea a două eparhii din componenţa mitropoliei. Acesta este bilanţul succint al primului an petrecut de Înalt-Prea Sfinţitului Andrei Andreicuţ în scaunul de mitropolit al Clujului.

Pe 25 martie, de sărbătoarea Bunei Vestiri, se va împlini un an de la înscăunarea ca mitropolit al Clujului a Prea-Sfinţitului Andrei Andreicuţ. Înaltul ierarh spune că în această perioadă au fost 12 luni foarte intense. Printre realizările sale ca mitropolit, Înalt-Prea Sfinţitul Andrei enumeră construcţia unui nou campus teologic sau ridicare unui centru destinat tinerilor.

"Pe de o parte au demarat lucrările la acest campus teologic "Nicolae Ivan". Clădirea facultăţii este deja la al doilea etaj. Pe de altă parte au demarat lucrările la reînfiinţata mănăstire "Sfânta Elisabeta". Ştiţi că ea via în Cluj în perioada interbelică, dar a fost desfiinţată", a spus IPS Andrei, Mitropolitul Clujului.

Primul an ca mitropolit al Clujului a însemnat pentru Înalt Prea-Sfinţitul Andrei şi mutilarea mitropoliei. La sfârşitul anului trecut Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a decis trecerea sub jurisdicţia mitropoliei de la Sibiu a trei din cele opt judeţe aflate în structura mitropoliei clujului.

"Nu atât întinderea teritorială, cât intensitatea misiunii contează. Sigur că pe pământ toate lucrurile sunt provizorii, în viitor pot căpăta efectiv o reechilibrare 7:08 MUSCĂ 8:17 La vremea potrivită ne-a mâhnit, dar creştineşte este să nu ne supărăm, să mergem înainte. Dumnezeu are în mână cârma tuturor lucrurilor", a mai spus mitropolitul.

Cu ocazia împlinirii unui an în fruntea mitropoliei Clujului a Prea-Sfinţitului Andrei vor fi organizate mai multe evenimente culturale şi religioase. Momentul culminant al manifestărilor va fi sosirea la Cluj, din Grecia, a unui fragment din Sfânta Cruce, pe care a fost rastignit Mantuitorul Isus Hristos.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Cristi Rus

 

Comenteaza