ISU Cluj organizează un curs special de prim ajutor pentru motocicliști

ISU Cluj organizează un curs special de prim ajutor pentru motocicliști
| Foto: ISU Cluj

Pompierii clujeni vor susține un curs de prim ajutor dedicat motocicliștilor din județ la poligonul Transylvania Moto Academy.

Cursurile de prim ajutor sunt esențiale atât pentru pietoni, cât și pentru șoferi. ISU Cluj va organiza un curs special de prim ajutor pentru motocicliști sâmbătă, 13 mai, la ora 10:00, în incinta poligonului Transylvania Moto Academy.

De asemenea, aici vor fi prezenți și polițiști pe motociclete din cadrul Poliției Rutiere pentru a oferi sfaturi și a ajuta la prevenirea accidentelor.

Totodată, motocicletele SMURD revin în intervenție la Cluj, dacă condițiile meteo permit acest lucru.

“Încadrate de un pompier paramedic, motocicletele ajung mult mai rapid la locul solicitării și asigură o primă intervenție, care de multe ori este vitală. De asemenea, motocicletele sunt echipate cu toate dispozitivele medicale necesare acordării extrem de rapide a primului ajutor: defibrilator semi-automat, balon de resuscitare, trusă cu laringoscop, aspirator de secreții și geantă medicală de urgență şi alte echipamente specific”, transmit reprezentanții ISU Cluj.

Utilizatorii de vehicule cu două roți (motociclete și mopede) reprezintă un procent de 19% din numărul total de accidente înregistrate în anul 2022 în România, potrivit Europa.eu. De asemenea, în zonele urbane, utilizatorii vulnerabili ai drumurilor (pietoni, bicicliști și utilizatori de vehicule motorizate cu două roți) reprezentând puțin sub 70 % din totalul deceselor, conform sursei citate.

Comenteaza