ITM Cluj a „colindat” firmele de plasare a forței de muncă în străinătate. Un operator s-a ales cu o amendă de 20.000 lei

ITM Cluj a „colindat” firmele de plasare a forței de muncă în străinătate. Un operator s-a ales cu o amendă de 20.000 lei
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

În prag de sărbători, o firmă de plasare a forței de muncă în străinătate a fost prinsă în „offside” de ITM Cluj și amendată cu 20.000 lei.

În perioada 12-15 decembrie 2023 ITM Cluj a desfăşurat, în cadrul unei campanii organizate la nivel naţional, acţiuni de verificare a respectării prevederilor legale cu privire la condițiile de funcționare și procedura de înregistrare a persoanelor juridice care își desfășoară activitatea pe teritoriul României ca agenți de plasare a forței de muncă în străinătate.

„Migrația forței de munca este un fenomen încă prezent în societatea românescă, cetățenii români apelând la societățile de intermediere sau la persoane fizice pentru ocuparea unui loc de munca în străinătate. Nerespectarea prevederilor legale pentru medierea și plasarea cetățenilor români în străinătate poate fi un punct de plecare în constituirea traficului de persoane în scop de muncă, urmate de consecințe sociale și economice negative”, potrivit unui comunicat ITM Cluj.

Firmă amendată cu 20.000 de lei de ITM Cluj deoarece nu era înregistrată corespunzător

Conform sursei citate, cu ocazia acestei campanii ITM Cluj a efectuat controale la un număr de 24 de agenți de plasare a forței de muncă în străinătate, din județul Cluj, unul dintre aceștia fiind sancționat cu amendă în cuantum de 20.000 lei, deoarece nu era înregistrat la ITM Cluj ca agent de plasare a forței de muncă în străinătate.

ITM Cluj afirmă că această campanie s-a desfășurat în scopul diminuării consecințelor juridice, economice și sociale negative,  ce decurg din fenomenul plasării forței de munca în străinătate în condiții ilegale.

Comenteaza