Iulian Dascălu susţine că risca falimentul Iulius Mall, dacă nu făcea o înţelegere cu Paszkany

Iulian Dascălu susţine că risca falimentul Iulius Mall, dacă nu făcea o înţelegere cu Paszkany
Patronul Iuliu Mall, Iulian Dascălu, s-a întâlnit vineri cu Paszkany Arpad, pe care l-a dat în judecată pentru şantaj. Cei doi s-au evitat la Tribunal.

Iulian Dascălu a fost audiat vineri în procesul intentat lui Paszkany Arpad, pentru şantaj. Dascălu a declarat în faţa instanţei că, dacă nu ar fi ajuns la o înţelegere cu omul de afaceri clujean, risca să nu poată încheia construirea mall-ului din cartierul Gheorgheni.

În 2007, South-East Euromentor, firma controlată de Paszkany, obţinuse în primă instanţă, la Tribunalul Mureş, oprirea lucrărilor la Iulius Mall.

"Am avut două variante: să mă judec într-un proces lung, care m-ar fi dus la faliment, sau să ajung la o înţelegere cu cealaltă parte. Paszkany mi-a făcut propunerea să îi ofer în compensaţie un teren de 14.000 de metri pătraţi în Gheorgheni, pe care firma Buildcorp (n.r. firma care s-a ocupat de construcţia Iulius Mall, controlată de Dascălu) îl achiziţionase de la CUG. Am acceptat, pentru că nu aveam de ales", a declarat Dascălu.

Terenul a fost cedat de Dascălu lui Paszkany pentru 10.000 de euro în numerar şi 240.000 de euro, valoarea unu contract de publicitate pe stadionul CFR. Iulian Dascălu susţine că nu avea nevoie de publicitate pentru Buildcorp.

16 martori au fost aduşi la termenul de vineri al procesului.

Comenteaza