Jandarmii au explicat intervenţia la peluză: am vrut să extragem o persoană care distribuia materiale pirotehnice

Jandarmii au explicat intervenţia la peluză: am vrut să extragem o persoană care distribuia materiale pirotehnice
Jandarmii din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Cluj au intervenit în timpul meciului dintre "U" Cluj şi Steaua Bucureşti la peluza suporterilor gazdă pentru a „extrage" o persoană care distribuia materiale pirotehnice, se arată într-o informare de presă.

„În timpul desfăşurării partidei de fotbal dintre echipele ,<F.C.Universitatea Cluj> şi <F.C. Steaua Bucureşti> de pe stadionul Cluj Arena, din data de 25 februarie a.c., a fost identificată, în zona destinată suporterilor echipei gazdă, o persoană ce distribuia materiale pirotehnice. În momentul în care jandarmii din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au intervenit în zona respectivă pentru extragerea acelei persoane, suporterii au devenit violenţi şi au atacat forţele de ordine, jandarmii fiind nevoiţi să folosească mijloacele specifice aflate în dotare, respectiv spray iritant-lacrimogen. Menţionăm faptul că în zona în care au avut loc altercaţiile nu se aflau copii", precizează reprezentanţii Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, în Buletinul Informativ transmis presei astăzi.

Pentru F.A.M., în vârstă de 22 de ani, au fost întocmite actele premergătoare cercetării penale, pentru „deţinere şi folosire în incinta arenei sportive de articole pirotehnice, indiferent de categorie".

Pe de altă parte, un bărbat în vârstă de 45 de ani a fost amendat cu 1.000 de lei, pen potrivit art. 20, lit. i din Legea nr. 4/2008 actualizată, cu privire la „aruncarea asupra celorlalţi spectatori, asupra oficialilor sau a jucătorilor, asupra forţelor de ordine sau a personalului de ordine şi siguranţă, asupra bunurilor mobile şi imobile aflate în incinta bazei sportive, precum şi în direcţia suprafeţei de joc cu obiecte de orice fel sau cu substanţe corozive ori care murdăresc". Bărbatul a primis totodată interdicţie de acces la meciurile de fotbal, timp de 1 an.

Persoanei care a intrat pe gazon în minutul 19 al meciului, N.M.V, în vârstă de 26 de ani, suporter al Universităţii Cluj, i-au fost întocmite acte premergătoare „sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pătrundere fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc, faptă prevăzută de art. 32^1, alin. (1) din Legea nr. 4/2008 actualizată privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor sportive".

 

Etichete
Comenteaza