Jandarmii și polițiștii clujeni, prezenți în Piața Unirii pentru meciul România-Olanda. Recomandările autorităților

Jandarmii și polițiștii clujeni, prezenți în Piața Unirii pentru meciul România-Olanda. Recomandările autorităților

Piața Unirii din Cluj-Napoca va deveni centrul de atracție pentru iubitorii fotbalului, care se vor reuni pentru a urmări meciul România-Olanda.

Marți, 2 iunie, începând cu ora 19:00, pe un ecran de mari dimensiuni, clujenii vor putea susține naționala României.

Jandarmii clujeni recomandă suporterilor să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii și liniștii publice. Potrivit articolului 371 din Codul penal, ”Fapta persoanei care, în public, prin violenţe comise împotriva persoanelor sau bunurilor ori prin ameninţări sau atingeri grave aduse demnităţii persoanelor, tulbură ordinea şi liniştea publică se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.".

"Sfătuim să nu aibă asupra lor materiale pirotehnice, recipiente din sticlă ori alte obiecte contondente care pot pune în pericol siguranța participanților la această activitate de susținere a naționalei României. Suporterilor care fac parte din galerii le recomandăm să nu afișeze inscripții care incită la ura națională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel și la violență. Conform Legii 60/1991, sunt interzise astfel de obiecte", a transmis IPJ Cluj.

De asemenea, conform Legii 61/1991: ”săvârşirea în public de fapte, acte sau gesturi obscene, proferarea de injurii, expresii jignitoare sau vulgare, ameninţări cu acte de violenţă împotriva persoanelor sau bunurilor acestora, de natură să tulbure ordinea şi liniştea publică sau să provoace indignarea cetăţenilor ori să lezeze demnitatea şi onoarea acestora sau a instituţiilor publice” reprezintă contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 200 lei și 1.000 lei."

"Haideți să-i susținem pe tricolori cu sufletul, într-o atmosferă sportivă și de fair-play", au mai spus autoritățile din Cluj.

Totodată, același act normativ sanționează ”provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice, precum și tulburarea, fără drept, a liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte sau larmă”, cu amendă de la 200 la 1.000 de lei.

Comenteaza