Jeni Clapă, înglodată în datorii de anul trecut

Jeni Clapă, înglodată în datorii de anul trecut
Directoarea unei agenţii de turism care a ţepuit zeci de oameni vara trecută are un proces pentru o datorie din 2009.
Directoarea agenţiei Your Next Travel, Jenica Clapă, zisă “Jeni”, a intrat în sezonul estival cu o datorie de 42.000 de euro, acumulată anul trecut, şi o alta de 24.000 de euro, din luna februarie a acestui an. La final de sezon, Clapă a adunat zeci de plângeri penale la Parchetul de pe lângă Judecătoria Cluj-Napoca.

ZIUA de CLUJ a descoperit că problemele financiare ale femeii sunt mai vechi decât a vrut ea să arate. Jeni Clapă explica în iulie, când a fost dusă de poliţişti la Parchet, că firma a intrat în impas financiar din cauza unei încurcături cu rezervările.

“Firma are probleme financiare. Din banii acestor turişti am plătit alte rezervări şi ne-am încurcat. Voi încerca să-i despăgubesc, iau credit, mă împrumut, cumva voi rezolva problema”, ne-a spus directoarea agenţiei Your Next Travel. Aceasta este cercetată penal pentru înşelăciune, după ce mai mulţi turişti s-au plâns că i-au dat banii pentru o vacanţă în Antalya, dar nu au mai ajuns acolo. Plângerile au continuat să curgă la Parchet. “În luna august, am înregistrat peste zece plângeri pe numele lui Clapă Jenica. Sunt foarte multe plângeri, de aceea nu este finalizată ancheta. Trebuie conexate toate plângerile”, a explicat purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei, procurorul Lucia Andreica. Reclamanţii care s-au adresat Parchetului au plătit între 1.000 şi 1.500 de euro pentru un sejur all-inclusive.

Pe lângă banii pe care trebuie să-i restituie oamenilor păcăliţi în vara acestui an, Jeni Clapă are de achitat şi alte datorii, mai vechi şi destul de consistente. Agenţia Universal Turism a cerut Tribunalului Comercial să emită o somaţie de plată pe numele lui Clapă. “Este o datorie de 42.000 de euro din 2009, când am colaborat cu Jenica Clapă. Turiştii au mers în vacanţă, dar noi nu ne-am primit banii, care au rămas la ea”, a precizat pentru ZIUA de CLUJ directorul Universal Turism, Florin Crişan.

O altă acţiune împotriva tinerei a fost depusă la judecătorie de către un bărbat de 55 de ani din comuna Ideciu de Jos, judeţul Mureş. Acesta încearcă să recupereze 24.250 de euro, pe i-a dat lui Clapă printr-un contract de împrumut financiar depus la dosar. Contractul este semnat de cei doi şi de către un martor. Potrivit actului încheiat în 11 februarie 2010, suma de bani a fost împrumutată pentru servicii turistice pe o perioadă de zece zile. De asemenea, contractul prevede penalităţi de întârziere de 1% pe zi. “Deşi am insistat în repetate rânduri la pârâta să-mi restituie suma, aceasta se eschivează şi refuză în mod cu totul nejustificat să-şi onoreze obligaţiile asumate prin contract”, a scris reclamantul în acţiunea civilă. Clapă nu a putut fi contactată deoarece nu răspunde la numeroasele numere de telefon ştiute de clienţii ei.

Etichete
Comenteaza