Judecat pentru mită, Modrea vrea să fie din nou şeful Vămii Cluj

Judecat pentru mită, Modrea vrea să fie din nou şeful Vămii Cluj
Alain Modrea a solicitat la Curtea de Apel repunerea în funcţia de şef al Direcţiei Vamale Cluj.

Judecat într-un dosar penal de corupţie la Tribunalul Cluj, Alain Modrea s-a adresat secţiei de contencios administrativ a Curţii de Apel pentru a fi repus în funcţia pe care o deţinea înainte de a fi arestat preventiv. Chiar în ziua în care s-a luat această măsură, Modrea primise de la Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) numirea în funcţia de director, din care fusese retrogradat anterior în cea de şef de serviciu. Cererea depusă la Curtea de Apel a fost motivată prin faptul că, deşi este inculpat, beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, neexistând încă nici o sentinţă de condamnare.

Curtea de Apel a amânat ieri, pentru data de 27 ianuarie, judecarea dosarului cu obiectul "litigiu privind funcţionarii publici - reintegrare pe funcţie", ce îl priveşte pe Alain Florin Modrea. Acesta a fost eliberat din arest preventiv la sfârşitul lunii iunie 2011, fiind judecat în continuare la tribunal sub acuzaţia de trafic de influenţă. "Vreau să fiu repus în funcţie pentru că aşa mi se pare normal. Am lăsat să treacă un timp după eliberarea din arest căci după momente de genul acela îţi trebuie un timp să-ţi revii. Acum trebuie să revin la viaţa normală. Merg pe principiul prezumţiei nevinovăţiei, de care trebuie să beneficieze orice om. Dacă procesul durează ani, eu ce fac? Am un copil de crescut. Dacă vreau să mă angajez în altă parte, trebuie să-mi dau demisia de la Vamă, acolo fiind suspendat. Iar eu nu vreau să demisionez căci am muncit pentru această funcţie", a declarat Modrea pentru ZIUA de CLUJ. Ca o ironie a sorţii, acesta a primit în ziua arestării preventive - 17 martie 2011 - atât actul de la ANV de numire în funcţia de director al Direcţiei Regionale de Accize şi Operaţiuni Vamale (DRAOV) Cluj, câd şi actul de suspendare din funcţie. "În 17 martie dimineaţa am primit decizia de numire, iar după un sfert de oră pe cea de suspendare", spune amuzat Modrea.

Cu o zi înainte să fie arestat preventiv, Modrea ocupa funcţia de şef al Serviciului de Inspecţie Fiscală şi Control Ulterior din cadrul DRAOV Cluj. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Cluj îl acuză că ar fi primit 4.000 de euro de la israelianul Zur Moshe pentru a "îmblânzi" un control la o firmă a unui prieten de-al israelianului. Moshe a fost judecat în regim de urgenţă după ce a recunoscut că este vinovat, fiind condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. "Consider că nu am nici o vină pentru faptele de care sunt acuzat. Mă voi bate până la capăt pentru drepturile mele. Am acţiune la CEDO cu privire la decizia Curţii de Apel de arestare preventivă. La israelian fapta era certă, căci sunt interceptări. E ca şi cum o a treia persoană e trasă la răspundere pentru ce vorbim noi doi. Habar n-am avut ce a cerut Moshe de la celălalt", a spus vameşul. Acesta a fost prins în flagrant de procurori ieşind din biroul lui Zur Moshe cu 4.000 de euro. Modrea a susţinut că ceruse un împrumut de la israelian anterior discuţiilor dintre acesta din urmă şi denunţător.

 

 

Comenteaza