Jumătate din decanii UBB sunt aceiaşi din “era” Marga

Jumătate din decanii UBB sunt aceiaşi din “era” Marga
Actuala conducere a Universităţii Babeş-Bolyai (UBB) a păstrat 10 dintre decanii fostului rector Andrei Marga.

Ieri au fost desemnaţi decanii facultăţilor din UBB, dintre care jumătate au rămas în funcţii după schimbarea rectorului universităţii. Astfel, fostul consilier de stat în mandatul lui Emil Boc, Călin Hinţea, va conduce Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Florin Streteanu este noul decan al Facultăţii de Drept. Acesta a ocupat funcţia de prodecan al facultăţii din 2006. Facultatea de Studii Europene este condusă de Nicolae Păun, după ce profesorul a mai avut două mandate în aceeaşi funcţie între 1995 şi 2003. De asemenea, Facultatea de Matematică şi Informatică este condusă de Adrian Olimpiu Petruşel, iar cea de Bussines îl are de acum decan pe Ioan Alin Nistor. Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică o are ca decan pe Gabriela Nicoleta Nemeş, Alexandru Ozunu este decanul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului, Ioan Coroiu conduce Facultatea de Biologie şi Geologie, Aurel Pop este decanul Facultăţii de Fizică, iar Irina Culic conduce Facultatea de Sociologie şi Asistenţă Socială.

Restul facultăţilor din UBB au aceiaşi decani din perioada rectoratului lui Andrei Marga. Mai exact, Facultatea de Teologie Reformată de Molnar Janos,Romano-Catolică este condusă de Marton Jozsef, Facultatea de Teologie Ortodoxă îl are ca decan pe Vasile Stanciu, Virgil Bercea conduce Facultatea de Teologie Greco-Catolică, iar Literele sunt conduse în continuare de Corin Braga. De asemenea, Liviu Maliţa îşi va continua activitatea în fruntea Facultăţii de Teatru şi Televiziune a UBB, Valise Bogdan este decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport, iar Augustin Ovidiu Ghitta este decanul Facultăţii de Istorie şi Filosofie din cadrul universităţii. Dănuţ Petrea este în continuare decan la Facultatea de Geografie, iar Călin Felezeu este din nou decan al Facultăţii de Psihologie.

Pentru Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor nu a fost numit încă un decan. "Concursul se reia după un calendar ce se va comunica ulterior facultăţii", au anunţat oficialii UBB.

 

 

Comenteaza