Jumătate dintre liceele clujene, cu câte o clasă în minus la liceu. Vuşcan: "se scade la liceele cu performanţă"

Jumătate dintre liceele clujene, cu câte o clasă în minus la liceu. Vuşcan:
Aproape jumătate dintre liceele clujene, mare parte cele cu performanţe la examenul de bacalaureat de anul trecut, vor avea câte o clasă în minus, în următorul an şcolar, pentru elevii care promovează de la gimnaziu la liceu.

Consilierul local Gheorghe Vuşcan (PSD), cel care reprezintă forul local la liceul teoretic "Avram Iancu", spune că situaţia nu e firească. "A scăzut numărul elevilor, cu aproximativ 1.000, dar asta nu justifică scăderea numărului de clase la liceele cu performanţe. La liceele cu profil tehnologic nu s-a redus nicio clasă", a spus el.

Un număr de 66 unităţi şcolare au primit clase pentru anul şcolar 2012 - 2013 în ultimele zile, într-o evidenţă a Inspectoratului Şcolar Judeţean din Cluj. "La liceul "Avram Iancu", unde rata de promovabilitate a fost de 100% anul trecut, numărul claselor de a IX-a s-a redus, de la patru la trei. Am constatat că la nivelul IŞJ Cluj se iau decizii de repartizare a claselor prin care la şcoli cu performanţe li s-a retras câte o clasă", a spus el.

Vuşcan adaugă că, potrivit evidenţei IŞJ Cluj, la liceele tehnologice nu se retrage nicio clasă.

Comenteaza