Jurnalista violată în Egipt a acordat primul interviu: Durerea şi suferinţa mea le făcea plăcere

Jurnalista violată în Egipt a acordat primul interviu: Durerea şi suferinţa mea le făcea plăcere
Lara Logan a fost atacată şi violată în Piaţa Tahrir din Cairo, în timpul evenimentelor care au dus la plecarea de la putere a lui Hosni Mubarak.

Lara Logan spune că atunci când a ajuns în piaţă oamenii erau paşnici, ba chiar îi cereau autografe. Atmosfera s-a schimbat când bateria camerei de filmat s-a terminat, iar lumina reflectorului aparatului s-a oprit. În următoarele momente, mulţimea s-a năpustit asupra ei. Un bodyguard a încercat să o prindă, însă agresorii au fost mai puternici, iar Logan a fost târâtă de lângă echipa ei.

"Hainele mi-au fost rupte în bucăţele", a spus Logan. "Ceea ce m-a surprins a fost cât de nemiloşi au fost. Durerea şi suferinţa mea le făcea plăcere, ba chiar îi incita la mai multă violenţă. M-au violat cu mâinile. Am crezut că voi avea parte de o moarte chinuitoare", a povestit femeia în vârstă de 39 de ani. După 40 de minute, un grup de femei însoţite de 20 de militari egipteni a reuşit să o salveze din mâinile agresorilor. A doua zi ea s-a întors în Statele Unite, unde a fost internată la un spital.

 

 

 

 

Comenteaza