Jurnalişti din Dej şi Gherla, bătuţi şi sechestraţi de doi indivizi FOTO/VIDEO

Jurnalişti din Dej şi Gherla, bătuţi şi sechestraţi de doi indivizi FOTO/VIDEO
Patru jurnalişti din Dej şi Gherla, între care corespondentul ziuadecj.ro, au fost luaţi la bătaie ieri de doi paznici, în timp ce documentau un subiect.

Cei patru jurnalişti se aflau în apropierea localităţii Ţaga, unde un bărbat de aproximativ 35 de ani s-a electrocutat în timp ce pescuia pe un lac din zonă. Ambele autoturisme ale reporterilor au pătruns în incinta unde se afla lacul, fără probleme şi fără să fie legitimaţi. După doar câteva minute şi-au făcut apariţia paznicii, care au început să-i ia la bătaie pe reporteri.

Încercând să afle care sunt nemulţumirile respectivilor indivizi, unui reporter i-a fost spartă camera, în timp ce telefonul i-a fost crăpat. Ce a urmat e greu de imaginat. Reporterul a fost trântit la pământ şi lovit cu bestialitate de către cei doi paznici. Cu doar câteva secunde mai devreme, un alt jurnalist, care se afla pe locul din dreapta al autoturismului, a încercat să sune la numărul de urgenţă 112 pentru a cere ajutor, moment în care a fost scos din maşină şi îmbrâncit.

Totul a culminat cu sechestrarea celor patru jurnalişti: porţile au fost închise în doar câteva secunde, iar aceştia au rămas blocaţi în incinta unde se afla respectivul lac. Întregul incident a fost aplanat doar după sosirea oamenilor legii, care investigau cazul bărbatului electrocutat.

"Totul s-a întâmplat extrem de repede", spune jurnalista Irina Maxim. "Abia ajunsesem la faţa locului, nici n-am apucat să mă dumiresc ce se întâmplă. NU am văzut decât cabana şi o mulţiime de oameni departe, pe malul lacului. Am înţeles că acolo ar fi pescarul electrocutat şi am coborât din maşină pentr a vedea mai bine ce se întâmplă", adaugă ea. "Parcă de nicăieri au apărut doi indivizi care se îndreptau în alergare spre noi. Unuia dintre reporterii din Gherla i-a  fost smuls din mână aparatul foto, apoi cei doi  indivizi au tăbărât pe mine. MI-au deschis iniţial maşina pentru a căuta aparate foto şi camere de filmat, iar când am încercat să filmez ce fac ei, un bărbat a sărit pe mine, a încercat să-mi smulgă camera din mână şi mi-a spart-o. Am vrut să sun la 112, dar m-a lovit peste mână şi mi-a spart şi telefonul. Apoi m-a prins de păr, m-a trântit la pământ şi a început să mă lovească în spate cu picioarele şi în cap cu genunchii şi pumnii. Cu o singură mână m-a ridicat de păr de pe jos, după ce m-a târât, şi mi-a aplicat două lovituri în ceafă", spune Irina Maxim. Ea adaugă că individul s-a îndreptat apoi spre colegii săi, închişi într-o altă maşină. "Au închis poarta de la distanţă, cu telecomanda, şi nu ne-au lăsat să plecăm de acolo până nu predăm toată aparatura. A apărut în final un poliţist, care i-la calmat pe cei doi şi i-a ţinut la distanţă", spune ea. Maxim a depus plângere pentru distrugere de bunuri şi lovire. "Împreună cu colegii mei vom depune azi plângere şi pentru lipsire de libertate.

Poliţiştii au preluat mai multe plângeri pentru vătămare corporală, distrugere şi sechestrare.

 

Etichete
Comenteaza