"L-am ascultat pe Boc şi mi-am cumpărat bicicletă ca să poluez mai puțin. După 19 zile de pedalat a fost furată de la etajul 8 din scară cu interfon"

"L-am ascultat pe Boc şi mi-am cumpărat bicicletă ca să poluez mai puțin. După 19 zile de pedalat a fost furată de la etajul 8 din scară cu interfon"
| Foto: Facebook Esztergar Zoltan

Cluj-Napoca se pare că a devenit raiul hoţilor de biciclete. Clujenii care s-au săturat să stea cu orele în traficul infernal din oraş au trecut la pedalat. Dar, în scurt timp au rămas fără biciclete. 

"Eu l-am ascultat pe primarul nostru Emil Boc şi mi-am cumpărat bicicletă nouă ca să poluez mai puțin, să fac mişcare bla-bla, în fine după 19 zile de pedalat a fost furată de la etajul 8 din scară cu interfon, asigurată cu sistem anti-furt de balustradă. La mine o mai picat o stea, momentan are cam 2 stele oraşu' ăsta. Mno da nu-i bai, următoarea achiziție e un diesel de 2 litri, ceva 2005-2006, aia n-o fură nimeni", este mesajul unui clujean dsitribuit pe pagina de Facebook Clujul Civic. 

Alţi clujeni, care au rămas fără biciclete la Cluj-Napoca i-au amintit omului să depună și plângere pentru furt. "Să vă sune apoi polițiștii în prag de sărbători ca să vă roage să vă retrageți plângerea, că le scadă lor scorul de final de an. True story". Şi nu e singurul care ar fi păţit aşa. Mai mulţi clujeni reclamă această manevră a poliţiei. "Sunt destul de multe cazuri. Au furat şi bicicleta băiatului meu, a vărului meu, a vecinului. La poliție am fost cu fiul meu, ne-au chemat, să închidă dosarul, la un an", au comentat alţi păgubiţi. 

Unii spun că ce vină ar avea primarul sau oraşul. Că doar se fură peste tot, şi la case mai mari prin Londra sau Frankfurt. Dar alţii sunt de părere că ar fi frumos ca autorităţile să vină cu soluţii pentru a putea parca în locuri sigure bicicletele în Cluj-Napoca. 

Până atunci, "este motivul pt care bicicleta mea locuiește în casă. Da, ocupă enorm de mult loc (X2), mizerie, etc, și nici nu mă mai dau așa des pt. că e f complicat sa o scot, dar eternul Cluj" e descurajant, a comentat alt amator de pedalat postarea.   

Tot în casă stau şi alţii cu bicicleta deoarece blocurile au devenit centre de vânătoare pentru hoţi. "Poţi încerca pe viitor să ţii bicicleta în casă, de acolo sunt mai mici şanse să se fure, blocurile sunt adevărate centre de vânătoarte pentru hoţii de biciclete din Cluj şi deja îşi fac treaba în mod organizat. Poliţia face activităţi pentru încercarea găsirii bicicletelor furate şi a prevenirii de noi furturi, însă, de multe ori hoţii sunt greu de identificat şi situaţiile rămân în aer, fiind vorba de sume relativ mici de bani", scrie un alt clujean. 

Comenteaza