La Cluj trag clopotele pentru CODUL ROŞU. Mesajele Ro-Alert vin după furtună

La Cluj trag clopotele pentru CODUL ROŞU. Mesajele Ro-Alert vin după furtună
| Foto: Libertatea

Un preot dintr-o localitate clujeană a tras şi ieri clopotele la biserică pentru a-i anunţa pe oameni că vine furtuna. Mesajele autorităţiilor vin în contra-timp, tot mai des fie după ce a izbucnit prăpădul, fie în timp ce se dezlănţuie, ori chiar după ce se potoleşte.

Mesajele Ro-Alert pe stil arhaic sunt tot mai sigure într-o localitate clujeană. Preotul din Sânnicoara, comuna Apahida, județul Cluj, a tras clopotele, luni seara, pentru a-i vesti pe localnici că vine urgia, dar și pentru a-i păzi de prăpăd. 

Localnicii spun că nu e primna dată când acesta o ia inaintea mesajelor Ro-Alert. Omul vede cum e cerul şi dă alarma în sat. Şi ISU Cluj a spus ieri că în Apahida urma să fie potop, așa că preotul din sat a fugit repede la biserică pentru a vesti satul.

Ieri s-au remis mesaje de avertizare prin sistemul Ro-Alert pentru comunele: Apahida, Bonțida, Jucu, Borșa. "Fenomene avertizate : vijelie puternică, cu rafale de 90-100km/h, grindină, frecvente descărcări electrice, averse care vor depăși 35-45 l/mp. Atenţionare meteo  COD ROŞU în intervalul 19:30-20:10, ptr. Apahida, Bonţida, Jucu, Borsa”, anunța ieri ISU Cluj.

Se pare că ieri localitatea Apahida a fost ferită de probleme mari după ce preotul şi-a suflecat mâneciile şi a trecut la treabă. "Sincer, ca cetăţean nu mi se pare normal să primeşti mesaj pe Ro-Alert la 15-30 de minute după eveniment", spune un localnicc din Apahida. 

Comenteaza