Video La Moscova a început parada de Ziua Victoriei. Putin este în Piața Roșie

La Moscova a început parada de Ziua Victoriei. Putin este în Piața Roșie

Preşedintele Vladimir Putin conduce luni festivităţile de aniversare a victoriei Uniunii Sovietice asupra Germaniei naziste, asta în timp ce forţele ruseşti luptă împotriva ucrainenilor.

Parada dedicată Zilei Victoriei Rusiei sovietice asupra Germaniei naziste, în al Doilea Război Mondial, a început la Moscova. Vladimir Putin și-a făcut apariția în Piața Roșie, salutând de la distanță mulțimea.

"Ziua Victoriei este sacră pentru noi, luptăm pentru copiii noștri, pentru poporul nostru. S-a iscat un sentiment de rusofobie în lume. Nu vom uita niciodată lecțiile din cel de-al doilea Război Mondial și ne vom aminti mereu de cei care s-au sacrificat. Voi luptați în Donabs pentru siguranța țării noastre, a Rusiei", a spus Vladimir Putin.

La Moscova a început parada de Ziua Victoriei. Putin este în Piața Roșie

La parada de la Moscova vor participa 77 de avioane care vor survola Piața Roșie din Moscova, a declarat Ministerul rus al Apărării, potrivit agenției TASS.

Printre aparatele de zbor de la paradă va fi și aeronava model IL-80, cunoscută și sub numele de "avionul apocalipsei", pentru capacitatea sa de a fi folosită ca și centru aeropurtat de comandă în cazul unui război nuclear.

La parada terestră vor participa peste 130 de sisteme de militare, inclusiv lansatoare de rachete balistice intercontinentale și tancuri T-72, T-90 și T-14, care vor defila pe străzile din Moscova.

Comenteaza